Maskenbal u Glazbenoj školi

Proteklih dana imali smo prilike gledati maskirane povorke kako uveseljavaju naše gradove, škole i vrtiće. Ali najmuzikalnija grupa maski zasigurno je bila ona u kapelici Dvorca koja je u ponedjeljak nastupila na Koncertu pod maskama.

Bio je ovo već treći ovakav koncert u glazbenoj školi. Ovoga puta na njemu su sudjelovali učenici prvog i drugog razreda s odjela klavira, gitare, tambure, violine, klarineta, saksofona, roga i flaute.

Osim iznimno zanimljivih maski (a bilo je tu kauboja, princeza, Mozarta, Pipi dugih čarapa, klauna….) moramo se pohvaliti vrlo dobrom i obećavajućom generacijom koju već sada njihovi nastavnici jako hvale. Zanimljivo je bilo primijetiti kako su učenici gotovo bez treme izveli svoje programe. Taj dan su mogli biti netko drugi i bezbrižno se prepustiti muziciranju.

Na koncertu je nastupila i ovogodišnja dobitnica prve nagrade na tamburi Lana Šarčević. Vrlo smo ponosni jer nas je tako uspješno predstavila na svom prvom natjecanju u Križevcima.

Pred glazbenom školom je tjedan regionalnih natjecanja na koje škola ove godine priprema čak četiri gitarista, jednog tamburaša i po prvi puta učenika u disciplini solfeggia. Velik je to trud i rad njihovih nastavnika koji s puno entuzijazma iz godine u godinu potiču napredak vrijednih učenika.

I na kraju, Glazbena škola poziva sve ljubitelje glazbe da nam se pridruže na jednom od sedam koncerata u sklopu Glazbenog tjedna koji započinje 2. ožujka i gdje će nastupiti gotovo 130 učenika naše škole te učenici iz devet gostujućih škola, a poneko iznenađenje pripremaju i sami nastavnici…

Dobro nam došli!