Prekrasni koncerti za glazbenu školu

Glazbena škola ponovno je održala prekrasan koncert! U vrlo posjećenoj kapelici dvorca Normann Prandau, u srijedu 13. studenog nastupao je 21 učenik gitare, tambure, violine, klarineta, saksofona i flaute. Ovo je prvi put da je upriličena ovakva produkcija i suradnja među odjelima.  Koncert je upravo zbog te raznolikosti instrumenata bio vrlo zanimljiv za slušanje. Ono što je dodatno obogatilo ovaj događaj je zajedničko muziciranje učenika u duetima bisernica, flauta, gitara te trio klarineta u kojem se čulo zajedničko muziciranje s nastavnikom. Pratnju na klaviru odsvirala je  naša službena korepetitorica prof. Silvija Ježić, ali prije nje pratnju su vrlo lijepo odradile i učenice klavira. Učenike su uvježbali njihovi nastavnici Matea Fadiga (tambura) , Mirko Hrženjak (klarinet i saksofon), Silvija Hrženjak (violina), Davor Kuzmanović (gitara) , Dinko Pleša (gitara), i Ivana Vitovski (flauta). Posebno treba istaknuti vrlo kvalitetne točke učenika koji se pripremaju za natjecanje: Pjero Maltar i Tesa Martinović – duo gitara, Arijan Mačak – alt saksofon, Lucija Šimić- flauta i Iskra Matijanić – violina. Čestitamo svim učenicima i njihovim nastavnicima!

Uz koncert je važno spomenuti da su u proteklih deset dana učenici klavirskog odjela imali priliku poslušati dva iznimna događaja: 8. studenog su organizirano posjetili u Osijeku 18. Memorijal Darko Lukić – međunarodni susret mladih klavirista, najznačajniji događaj za klaviriste koji se održava bienalno. Tamo se susreću najuspješniji profesori sa svojim učenicima, a svi smo se zajedno divili iznimnim nastupima najboljih učenika u Hrvatskoj!

A u petak, 15. studenog, u sklopu Rombergovih večeri u Belišću uživali smo u vrhunskom klavirskom koncertu Konstantina Krasnitskog, bjeloruskog umjetnika zavidne biografije, koji trenutno radi i kao docent na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

Za naše učenike je iznimno važno posjećivanje koncerata, a kada su na ovoj razini, to je nesumnjivo najbolji poticaj za njihovo napredovanje i stasanje, vjerujemo u trajnu publiku kulturnih događanja na našem prostoru.

Bili su to, usudim se reći, doživljaji za pamćenje!