Dodijeljene nagrade natječaja Moja prva knjiga

U Karlovcu je u četvrtak 25. rujna 2014. godine održana završna svečanost natječaja “Moja prva knjiga” na kojoj su bili i predstavnici naše škole.

“Moja prva knjiga” državni je natječaj za učenike osnovnih škola pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Sastoji se u pisanju i ilustriranju vlastite priče, a sa svrhom poticanja mašte i kreativnosti, razvoja likovno-literarnih vještina te osvještavanja djece i mladih o njihovim pravima, odgovornosti za okoliš i potrebi brige za zajednicu. Glavna nagrada je tiskanje najboljih radova koje stručne oči poznatih hrvatskih književnica, Sanje Pilić i Silvije Šesto, proglase najboljima. Ove godine to nije bio nimalo lak posao jer je pristiglo 876 radova iz više od 220 osnovnih škola.

Natječaj “Moja prva knjiga” ove je godine proslavio svoj 10. rođendan. Tim povodom Udruga KAlibra je u suradnji s Gradskom knjižnicom Ivana Gorana Kovačića iz Karlovca organizirala hvale vrijednu izložbu “10 godina projekta Moja prva knjiga” u prostorijama Odjela za djecu i mlade gdje su se na jednom mjestu mogle pogledati sve do sada tiskane slikovnice.

Našoj školi ovo je 4. sudjelovanje u projektu, zahvaljujući profesoricama Sanji Slivar i Dariji Jančikić.

Na natječaj su ove godine poslani radovi učenika Latice Kučinac, Luke Ivića, Ene Balatinac, Iskre Matijanić, Ozane Brkić, Petre Jovinac i Vetona Rečice.

moja_prva_knjiga_radovi_1 moja_prva_knjiga_radovi_2 moja_prva_knjiga_radovi_3

Drugom nagradom nagrađen je rad Latice kučinac, učenice 6.c razreda, a posebne su nagrade dobili Ozana Brkić iz 8.d te Luka Ivić iz 6.d razreda.

Na svečanosti uručivanja nagrada bili su ravnatelj naše škole profesor Dalibor Košutić, profesorice Sanja Slivar i Darija Jančikić te nagrađeni učenici Latica Kučinac i Luka Ivić koji su istaknuli kako je ovo mladim autorima poticaj na daljnje stvaranje i nezaboravan doživljaj, a svima ostalima neizmjeran užitak u kreativnosti mladih naraštaja.

moja_prva_knjiga_dodjela_1 moja_prva_knjiga_dodjela_2