Plemenita kupnja

Dobro nam je poznato da sva djeca u svijetu imaju ista prava, ali smo i svjesni toga da poneka nemaju mogućnost za ostvarenje osnovnih potreba, a jedna je od njih svakodnevni obrok i krov nad glavom.

U želji da pomognemo, djelatnici i učenici naše škole, uključili smo se u UNICEF-ov projekt Škole za Afriku, za Burkinu Faso i aktivno sudjelovali u prikupljanju novčanih sredstava kroz razne aktivnosti tijekom protekle školske godine. Svi smo bili radosni jer smo pomogli u ovakvoj, za život važnoj situaciji. Učenici su još jednom pokazali da imaju razvijenu socijalnu solidarnost. Ove školske godine nastavljamo s aktivnostima, a prva je od njih trgovina rabljenih stvari pod nazivom Plemenita kupnja.

Učenici, roditelji i svi zainteresirani moći će u Dječjem tjednu 7.10.2015. (srijeda) u školskom dvorištu (u natkrivenom dijelu) od 13 do 17 sati kupiti rabljene stvari (predmete) po cijeni od 2 ili 5 kuna. Ondje će se naći: plišane igračke, CD-i, društvene igre, nakit,ukrasi…. Sav prihod namijenjen je za pomoć djeci u Africi.

Pozivamo vas da prošetate i pogledate našu “trgovinu” te možda nešto pronađete za sebe ili svog bližnjeg. Provedite dan u plemenitoj kupovini. Kao što možete vidjeti na priloženim fotografijama, učenici 3.c razreda prikupili su i razvrstali igračke, a u srijedu će vas dočekati kao veseli prodavači i mali dobrotvori.

Što će biti važno stotinu godina od sada? Neće biti važno kakav smo auto vozili, u kakvoj smo kući živjeli, koliko smo novca imali niti kakva je bila naša odjeća…No svijet bi možda mogao biti malo bolji zato što smo bili važni nekom djetetu. – Nepoznati autor

Unaprijed zahvaljujemo.
Voditeljica aktivnosti i koordinator programa Škole za Afriku, Stela Horvat