Vesela Večer matematike

vecer_matematike_201512034247

Večer matematike održana je 3. prosinca 2015. u velikom broju osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske. Projekt je organiziralo Hrvatsko matematičko društvo uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a u njemu je ove godine sudjelovalo oko 40 000 učenika osnovnih i srednjih škola te studenti, roditelji i ostali zainteresirani građani. Ciljevi projekta Večeri matematike su popularizacija matematike među mladima, razvoj pozitivnog stava prema matematici, razvoj vještina cjeloživotnog učenja i želje za nastavkom znanstvenog obrazovanja te promocija znanstvenih metoda i matematičkog modeliranja. Aktivnostima koje uključuju praktičnu primjenu matematike osposobljavaju se i nastavnici za popularizaciju matematičke znanosti i znanstvenog obrazovanja učenika.

Za učenike osnovnih škola Večer matematike obuhvaćala je skup aktivnosti čija je atmosfera bila pomalo nalik sajmu. U našoj je školi, Osnovnoj školi Matije Petra Katančića u Valpovu, vrlo uspješno održana već treću godinu zaredom. Učenici i njihovi roditelji obilazili su pripremljene radne centre i sudjelovali u zabavnim matematičkim aktivnostima. Dežurni matematičar za svakim radnim centrom pomagao je učenicima i roditeljima pri provedbi aktivnosti. Za učenike različitih uzrasta pripremljeno je niz matematičkih aktivnosti u kojima su učenici pokazivali svoje vještine računanja i logičkog zaključivanja.
Pokazalo se da su učenici i roditelji pokazali ogroman interes za ovu vrstu aktivnosti i rado su se odazvali na radionice u našoj školi. Svakako se pridružite Večeri matematike i sljedeće 2016. godine u našoj školi.

Goran Kupčerić, prof. matematike