Obavijest učenicima br. 1./2016.

Dragi učenici, poštovani kolege učitelji!

I.

Evo nekoliko važnih poruka za početak školske godine:
– Učenici se moraju ponašati u skladu s Pravilnikom o kućnom redu, što znači da moraju uredno i na vrijeme dolaziti u školu, skrbiti se o školskoj imovini, kulturno se ponašati za vrijeme boravka u školi i izvan nje, te se uljudno odnositi prema učiteljima i drugim radnicima škole.
– Strogo se zabranjuje pušenje u školi i školskom prostoru, te uporaba mobitela za vrijeme nastave.
– Za vrijeme malih i velikih odmora učenici ne smiju napuštati prostore škole, a ukoliko to čine – čine na vlastitu odgovornost.
– Škola nije odgovorna za nestanak stvari i novca za vrijeme boravka učenika u školi.
Sa svim ostalim odredbama Pravilnika o kućnom redu učenici će biti upoznati od svojih razrednika.

II.

Školski odbor je na 40. sjednici održanoj 16. rujna 2016. godine donio odluku o prihvaćanju ponude za osiguranje učenika od posljedica nezgode tvrtke Euroherc osiguranje koja je ponudila najpovoljnije uvjete, uz godišnju premiju od 30,00 kuna po učeniku.
Tijekom ovog tjedna (do 23. rujna) razrednici trebaju prikupiti novac od učenika te predati u računovodstvo. Napominjem da je izuzetno važno osigurati se za samo 30,00 kuna godišnje (24 sata) gdje god bili i što god radili te finacijski ublažili eventualne posljedice nezgode, koja se nažalost svakome može dogoditi.

III.

Školska kuhinja započela je s radom 12. rujna s jedinstvenom cijenom za OŠ i PŠ od 4,00 kune po danu. Toplo preporučam prehranu u našoj kuhinji jer po toj cijeni nemoguće je tako kvalitetno se hraniti u vlastitom aranžmanu (od 1. listopada 3 kuhana obroka tjedno) te pozivam učenike koji se ne hrane da se još jednom konzultiraju sa svojim roditeljima i eventualno prijave razrednicima za sljedeći mjesec.

III.

U dogovoru s MUP-om, Policijskom postajom Belišće ulazak automobila u školsko dvorište nezaposlenim osobama je ZABRANJEN (postoji znak zabrane!). Molim učenike da obavijeste svoje roditelje o zabrani prometovanja pristupnom cestom kako bi izbjegli plaćanje nemalih kazni radi toga prekršaja od kojih škola ovom opetovanom obavješću skida odgovornost sa sebe.

Još jednom naglašavam da učenicima nije dozvoljeno zadržavanje i šetnja na istoj pristupnoj cesti školskom dvorištu radi vlastite sigurnosti!

IV.

Nadalje, ponovno napominjem: školska imovina je učenička imovina te da škole postoje zbog učenika, a ne zbog učitelja i ravnatelja. Zahtjevam da svaki učenik zajedno sa njihovim učiteljima vodi računa o čuvanju imovine.
Upozoravam da će svu nastalu štetu izazvanu namjernim neodgovornim ponašanjem učenika platiti njihovi roditelji te da po tom pitanju neće biti nikakvog popusta ili progledavanja kroz prste počiniteljima.
Učitelji predmetne nastave su tijekom odmora dužni zaključavati učionice, a u slučaju blok sata učenici mogu ostati u učionici ako je nastavi prisutan tijekom cijelog odmora.

Svim učenicima i učiteljima još jednom želim uspješnu novu školsku godinu, a pozivam učenike da poštuju učitelje i sve djelatnike škole te da se svi skupa ugodno osjećamo u našoj školi.

Valpovo, 19. rujna 2016. godine

Ravnatelj
Dalibor Košutić, prof.v.r.