Županijsko natjecanje u nogometu u Đakovu

10. veljače 2017. u dvorani osnovne škole Josipa Antuna Ćolnića u Đakovo održano je županijsko natjecanje u malom nogometu. Ukupno se natjecalo sedam ekipa iz sedam osnovnih škola: ŠSD Mladost Osijek, ŠSD August Harambašić Donji Miholjac, ŠSD Tomislav Našice, ŠSD Baranja Beli Manastir, ŠSD Jovalija Valpovo, ŠSD Filipović Osijek i ŠSD Sjever Đakovo. Zbog velikog broja ekipa na natjecanju ždrijebom smo ih podijelili u dvije skupine, skupina “A” i skupina “B”. Mi smo se našli u skupini “B” sa domaćinom iz Đakova ŠSD Sjever i ekipom iz Osijeka ŠSD Filipović.

Za nas su igrali: Antonio Vranjković, Borna Bošnjak, Mateo Pandurić, Vedran Val, Tin Golub, Mislav Sršić, Luka Pavlović, Davor Novak, Fabio Horaček, Lovro Pleša, Samuel Adžić i Bepo Katunarić. Voditelji ekipe: Mario Perošević i Marko Skelac.

Prvu utakmicu smo odigrali protiv Osijeka, ŠSD Filipović. Poveli smo u prvim minutama utakmice sa 1-0 da bi u neizvjesnoj i teškoj utakmici remizirali za 3-3. Prema propozicijama natjecanja nisu se igrali produžeci već su se odmah krenulo sa sedmercima. Početnim vodstvom 4-3 u sedmercima u drugom krugu osječani dolaze do izjednačenja 4-4, da bi u zadnjem krugu sedmeraca oni pogodili gol, a mi promašili. Utakmica je završila 5-4 za ŠŠD Filipović iz Osijeka. Taj poraz je našu odličnu ekipu toliko emocionalno iscrpio da se već na sljedećoj utakmici vidio pad i raspad naše igre protiv domaćina natjecanja ŠSD Sjever iz Đakova. Konstantnim vikanjem i davanjem uputa voditelja ekipe nastavnik Mario Perosević i Marko Skelac nisu uspjeli konsolidirati igru i gubimo tu važnu utakmicu kojoj rezultat sigurno nije pokazatelj snage i kvalitete naše ekipe. U međusobnom okršaju ŠSD Filipović i ŠSD Sjever su odigrali 6-3 za ŠSD Filipović s kojima smo bili izjednačeni, čak i bolji u nekim segmentima igre. Finale su igrali ŠSD Mladost i ŠSD Filipović gdje Mladost pokazuje da je bolja ekipa i pobjeđuje 6 – 3 i osvaja prvo mjesto. Za treće mjesto su igrali ŠSD Sjever i ŠSD August Harambašić, utakmica završava rezultatom 3-3, a nakon izvođenja penala 7-6 za domaćina natjecanja ŠSD Sjever koji osvaja treće mjesto. Konačan poredak ekipa je: 1. ŠSD Mladost Osijek, 2. ŠSD Filipović Osijek ŠSD, 3. ŠSD Sjever Đakovo, 4. August Harambašić Donji Miholjac, 5. ŠSD Jovalija Valpovo, dok ŠSD Tomislav Našice i ŠSD Baranja Beli Manastir dijele šesto mjesto.

Marko Skelac