Područnoj školi Nard novo osobno računalo

Suradnja Grada Valpova i Vijeća mjesnih odbora rezultirala je još jednom hvalevrijednom donacijom. Na inicijativu Vijeća Mjesnog odbora (VMO) Nard, Grad Valpovo i VMO kupili su osobno računalo i pisač za Područnu školu Nard koja djeluje u sklopu Osnovne škole Matije Petra Katančića Valpovo. Danas su računalo učenicima i učiteljicama uručili gradonačelnik Valpova Leon Žulj i predsjednik VMO Nard Miro Ištoković, u pratnji ravnatelja valpovačke osnovne škole Dalibora Košutića, učiteljica Biserke Medved i Ive Mužević Černošek te gradskog vijećnika Joze Bogdanovića.

“Ovo računalo je rezultat inicijative Vijeća mjesnog odbora, jedne lijepe suradnje na ukupnom području prigradskog naselja Nard, i to je upravo onako kako mjesna samouprava treba funkcionirati i kako već funkcionira na području grada Valpova i naših prigradskih naselja”, poručio je Žulj.

Predsjednik VMO Ištoković je dodao: “U razgovoru s učiteljicama vidjeli smo da bi im dobro došlo jedno računalo radi njihovog rada. U dogovoru s našim gradonačelnikom koji je imao razumijevanja za ovo, uistinu sam sretan što smo im mogli donirati jedno ovakvo računalo za njihove potrebe, a i za naše najmlađe, da se mogu koristiti [njime].”

Ravnatelj škole Košutić zahvalio je gradonačelniku i predsjedniku Vijeća Mjesnog odbora Nard na inicijativi i donaciji računala koje će pomoći učenicima u nastavi te učiteljicama za unos ocjena i podataka u e-dnevnik. “Mogu reći, s obzirom da nažalost nemamo puno više djece, u Nardu je trenutni broj 13, da smo sada zaista opremljeni prilično dobro, da je zgrada u lijepom stanju, tako da Područna škola Nard ni u čemu ne zaostaje za matičnom školom. Nema ničega boljeg nego ulagati u našu djecu i nadam se da će većina njih ostati ovdje i da se u područnim školama neće smanjivati broj učenika”, naglasio je Košutić.

Područna škola u Nardu broji 13 učenika u kombiniranim odjeljenjima od prvog do četvrtog razreda. Iako je stara već stotinu godina, zgrada škole u dobrom je stanju, obnovljena je, a dvije učionice opremljene su svom potrebnom opremom, sada i jednim novim računalom. Djeca često provode vrijeme na svježem zraku u dvorištu škole, gdje su zasadili nekoliko voćki čije plodove sami beru i od njih izrađuju domaće proizvode.

Izvor: Hrvatski radio Valpovština