Obilježili smo Dan škole

Prošloga je tjedna, u četvrtak 24. svibnja i u petak 25. svibnja, naša škola obilježila Dan škole.

U suradnji s Ministarstvom kulture RH, 24. je svibnja 2018. godine u kapelici dvorca Normann-Prandau održan koncert vrsnih umjetnika Gorana Jurkovića (sopran-saksofon) i Danijela Detonija (klavir). U uvodnom dijelu koncerta nastupio je zbor Glazbene škole pod ravnanjem profesorice Sandre Lovrinčević koji je na međunarodnom natjecanju Vallis Aurea Cantat u Požegi osvojio zlatnu nagradu.

U petak 25. svibnja 2018. godine, na teniskim je terenima u Valpovu u prijepodnevnim satima  odigrana tradicionalna utakmica učenici-učitelji koja je završila neriješenim rezultatom 5:5. Na kraju, u osmoj seriji „raspucavanja“ jedanaesteraca, učenici su izborili zasluženu pobjedu.

U večernjim satima održana je svečana akademija u Centru kulture „Matija Petar Katančić“ u Valpovu na kojoj su svoj rad predstavili kreativni učenici naše škole uz pomoć svojih marljivih učitelja. Uz recitacije, ples, pjesmu i literarne radove, na akademiji se predstavio i zbor naše škole, pod ravnanjem profesorice Maje Huis, koji je također u Pežegi na međunarodnom natjecanju Vallis Aurea Cantat osvojio zlatnu nagradu. Izvedbom Malog bunjevačkog kola na bisernici se predstavila Lana Šarčević, izvrsna učenica 5. razreda Glazbene škole, mentora Danijela Čehajića, koja je na nedavno održanom Međunarodnom natjecanju FANTAST u Bečeju osvojila prvu nagradu s najviše dodijeljenih bodova (99 od 100) među svim sudionicima. Profesorice Ivana Kuna i Sanja Slivar s dramskom su skupinom, koja je našu školu predstavljala i na ovogodišnjoj međuopćinskoj smotri LiDraNo, pripremile igrokaz o tinejdžerima uvijek zanimljivoj temi – ljubavi. Zbor Mirjam, pod ravnanjem sestre Danijele Škoro, otpjevao je dvije prekrasne duhovne pjesme s kojima su na nedavno održanom Vedrofonu u Belišću osvojili 3. mjesto. Cijelu ovu šaroliku svečanost riječi, pjesme, glazbe i plesa vodile su učenice 8. razreda Ines Majdenić i Hana Župan.

Zahvaljujemo svim izvođačima i njihovim voditeljima te svim dragim gostima koji su svojim dolaskom uveličali ovogodišnju proslavu našeg Dana škole.