Najava Erasmus Days 2023

Ovog listopada, Osnovna škola Matija Petra Katančića u Valpovu postaje domaćin jedinstvene manifestacije pod nazivom “Erasmus Days 2023.” Od 9. do 14. listopada, istovremeno s događanjima diljem Europe, ova škola će biti epicentar raznolikih radionica i iskustava.

Prema riječima koordinatora ove manifestacije, profesora Danijela Čehajića, prvi dan manifestacije, u utorak (10.10.) u 13:10, otvorit će radionica naziva “Virtualna šetnja geoparkovima Europe.” Ona traje 45 minuta i nudi jedinstven prikaz europskih geoparkova. Sudionici će koristiti Google Cardboard naočale i VR@Geoparks aplikaciju kako bi istražili geologiju, floru, faunu, hranu i proizvode geoparkova iz pet različitih država. Voditelj radionice je profesor geografije Igor Zdenčanović.

Srijeda (11.10.) donosi radionicu “Korak u prošlost (Escape room)” s početkom u 13:10. Učenici će se suočiti s neobičnim zadacima, puzzle-ima, kodovima i tajnim porukama te se uhvatiti u koštac s prošlošću grada Valpova. Radionica će potaknuti razvoj vještina rješavanja problema, kritičkog razmišljanja, komunikacije i timskog rada.

U četvrtak (12.10.) u 13:10 će se održati inkluzivna radionica “U ritmu zajedništva” koja istražuje ritam i glazbu kroz zabavne igre pod vodstvom Maje Huis i Sandre Lovrinčević. Ona spaja djecu svih sposobnosti u glazbeno putovanje, potičući kreativnost i timski rad.

U petak (13.10.) u 17:30, “Igra kao prozor u Erasmus+ iskustvo” omogućuje sudionicima dublje istraživanje raznolikosti Erasmus+ iskustava. Pod vodstvom iskusnih predavača Ivane Kune i Sanje Antolović Kurtović, radionica kombinira obilježavanje dosadašnjih Erasmus+ mobilnosti s igranjem igre “Climate Guardians.”

Za kraj, u subotu (14.10.) u 10:00, “Kreiranje Erasmus+ priča kroz fotografiju” s Goranom Kupčerićem vodi sudionike na putovanje kroz moć vizualnog izražavanja. Kroz fotografiju će istraživati Erasmus+ iskustva i razmjenjivati međunarodne priče.

Nema sumnje, “Erasmus Days 2023” u Osnovnoj školi Matija Petra Katančića bit će nezaboravan tjedan ispunjen zanimljivim aktivnostima i međunarodnim iskustvima. Vidimo se tamo!