Knjiga u grafitu

Gradska knjižnica i čitaonica Valpovo domaćin je izložbe Čitalačkih grafita koju su, 17. svibnja, posjetili učenici naše škole.

Izložbu su pripremile učiteljice OŠ Ladimirevci, voditeljice međunarodni eTwinning projekt „Uz čitanje riječi rastu“, Marija Bulut Lukačević i Ljiljana Marinjak te voditeljica Gradske knjižnice Sandra Miljački Andrić. Projektom se razvija kultura čitanja i kritičko mišljenje, a ovo izložba je jedna od niza aktivnosti. Ponešto o umjetnosti grafita tijekom pozdrava čuli smo od ravnatelja OŠ Ladimirevci, Damira Jakopičeka. Umjetnost nastala iz potrebe za izražavanjem i društvenim komentarom vidljiva je u učeničkim radovima jarkih boja i vedrih crteža. Učenici 5. c i 2. b, uz vodstvo Ivane Kune, Biserke Medved i Božane Mijatov, sudjelovali su na otvorenju, uživali u izložbi te prikupljali ideje i nadahnuća za neke buduće kreativne zadatke.

Uživali smo u toploj dobrodošlici i ugodnom okruženju, a neki su učenici iskoristili priliku te istražili prostore knjižnice i čitaonice, a potom se besplatno učlanili u Gradsku knjižnicu Valpovo.

Ivana Kuna