Kulturno-povijesna baština

Učenici 4.c razreda naše škole, u pratnji učiteljice Stele Horvat i pedagoginje Valentine Dubrović danas su posjetili Edukacijsko -interpretacijski centar Matije Petra Katančića i ondje u sklopu nastave prirode i društva stjecali nova znanja o kulturno povijesnoj baštini svoga kraja i Republike Hrvatske. Kroz izložbu -250 godina školstva u Valpovu proveo ih je dr.sc. Dinko Župan (Hrvatski institut za povijest podružnica Slavonski Brod) te kroz fotografije, tekstove i razne predmete učenicima na zanimljiv način približio daleku prošlost. Najzanimljiviji dio bio je boravak u rekonstruiranoj školskoj učionici iz 19.st. gdje su kroz kviz znanja provjerili svoje znanje stečeno u novoj (učionici iz prošlosti).
Ono što su sigurno zapamtili je to, da baštinu, ostavštinu prošlih generacija trebamo brižno čuvati u sadašnjosti kako bi bila ostavljena u nasljeđe budućim generacijama.

Da bi kao pješaci sigurno stigli do centra grada, poštivali su prometne znakove, signalizaciju i pravila te raspravljali o ulozi i utjecaju istih na zajednicu te važnosti odgovornoga ponašanja.

Učiteljica, Stela Horvat