Sigurni u prometu u PŠ Nard

U ponedjeljak, prvog dana jeseni 2024. godine, u posjet PŠ u Nadu, došli su predstavnici iz PP Belišće kao i predstavnik autoškole Siguran prolaz. Pričali su s učenicima o sigurnosti u prometu, kako pravilno treba prelaziti cestu na označenim i neoznačenim mjestima, gdje trebaju hodati putem od kuće do škole. Isto tako su pričali i o korištenju električnih romobila, kao i pojasu koji trebaju koristit dok se voze u automobilima. Nakon toga su prvašiću dali knjigu o sigurnosti u prometu kao i reflektirajuću kabanicu. Ostali učenici su dobili reflektirajuće privjeske koji se stavljaju na školske torbe da bi djeca bila uočljiva u prometu. Zahvalni smo na suradnji kao i prepoznavanju važnosti uključivanja u promet naših najmlađih.

Vezano za prometnu edukaciju učenika u sklopu Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa, učenici od 1. do 4. razreda PŠ u Nardu su na satu razrednika napravili plakat “Sigurni u prometu”.

Tema se prometa u razrednoj nastavi provlači na satima prirode i društva, hrvatskog jezika, glazbene kulture kao i sata razrednika. Učenici PŠ u Nardu su na satu prirode i društva ponovili svoje znanje o prometnim pravilima, znakovima, prometnoj sigurnosti. Najzanimljiviji dio sata im je bio o semaforu. Neki su učenici glumili prometna sredstva, a neki pješake. Morali su pratiti signalizaciju semafora te se ponašati u skladu s istim.

I dalje ćemo učenike poticati i podsjećati na pravila ponašanja u prometu kao i njihovo primjenjivanje u životu.

Učiteljice Dalila Birovljević i Iva Černošek