Međuopćinsko natjecanje u krosu održano u Valpovu – 7.10.2024.

Dana 7. listopada 2024. godine, na pomoćnom igralištu NK Valpovke u Valpovu, održano je Međuopćinsko natjecanje u krosu. U ovom sportskom događaju sudjelovalo je ukupno šest osnovnih škola iz Valpova, Belišća, Petrijevaca, Bizovca, Ladimirevaca i Koške.

Natjecanje po kategorijama

U konkurenciji djevojčica do 6. razreda, najbolje su bile predstavnice Osnovne škole Bratoljuba Klaića, Bizovac, koje su osvojile prvo mjesto. Drugo mjesto pripalo je djevojčicama iz Osnovne škole Matije Petra Katančića, Valpovo.

U kategoriji dječaka do 6. razreda, pobjedu su odnijeli učenici iz Osnovne škole Bratoljuba Klaića, Bizovac, dok su drugo mjesto osvojili dječaci iz Osnovne škole Matije Petra Katančića, Valpovo. Treće mjesto zauzeli su dječaci iz Osnovne škole Ivana Kukuljevića, Belišće.

Kod djevojaka 7. i 8. razreda, najbrže su bile učenice iz Osnovne škole Matije Petra Katančića, Valpovo, koje su zasluženo osvojile prvo mjesto. Drugo mjesto pripalo je djevojkama iz Osnovne škole Bratoljuba Klaića, Bizovac, dok su treće mjesto zauzele učenice iz Osnovne škole Petrijevci.

U najjačoj kategoriji dječaka 7. i 8. razreda, gdje je sudjelovalo ukupno 22 natjecatelja, prvo mjesto osvojili su učenici iz Osnovne škole Matije Petra Katančića, Valpovo. Drugo mjesto pripalo je dječacima iz Osnovne škole Petrijevci, dok su treće mjesto zauzeli dječaci iz Osnovne škole Vladimira Nazora, Ladimirevci.

Zaslužene čestitke i podjela medalja

Natjecatelji su dali sve od sebe, a njihov trud i ustrajnost nagrađeni su medaljama koje je najboljima podijelila ravnateljica Osnovne škole Matije Petra Katančića, Valpovo, gospođa Sanja Birović. Sunčan i topao dan dodatno je doprinio atmosferi, omogućivši učenicima da u potpunosti uživaju u sportskom druženju i natjecanju.

Pogled prema županijskom natjecanju

Ovim uspjesima, pobjedničke ekipe i pojedinci stekli su pravo sudjelovanja na županijskom natjecanju u Osijeku, koje će se održati 16. listopada 2024. godine. Pobjednici i drugoplasirani sa županijskog natjecanja imat će priliku nastupiti na Državnom natjecanju u Poreču, čime će predstavljati svoje škole i zajednice na još višoj razini.

Čestitamo svim sudionicima, posebno pobjednicima, na ostvarenim rezultatima te im želimo puno uspjeha u daljnjim natjecanjima!

Za našu školu su trčali:

  1. djevojčice 5. i 6. razredi: Franka Vinković, Ana Milekić, Lorin Bešlić i Mia Kišurek
  2. dječaci 5. i 6. razredi: Fabijan Stanković, Jakov Đuranić i Šimun Kasum
  3. djevojke 7. i 8. razredi: Dunja Stanić, Tia Tivanovac, Laura Cvenić, Tena Stanković i Gabrijela Papić
  4. mladići 7. i 8. razredi: Ivan Babić, Niko Maltar, Petar Šimić i Jakov Palijan

Voditelj: Marko Skelac