Dječji tjedan u našoj Školi

Tradicionalna manifestacija Dječji tjedan koja se u organizaciji Društva „Naša Djeca“  Grada Valpova održava početkom  listopada, održana je i ove godine pod motom  „Ljubav djeci prije svega“.

Tema ovogodišnjeg Dječjeg tjedna bila je Europska godina vještina.

Trajni ciljevi Dječjeg tjedna su: usmjeriti pozornost javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, poticati društveni i stručni rad odraslih s djecom te aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

I ove školske godine učenici razredne nastave naše Škole  aktivno su se uključili u obilježavanje Dječjeg tjedna sudjelovanjem  na raznim aktivnostima.

Program je započeo u ponedjeljak, 7. listopada tradicionalnim crtanjem kredama po pločniku na Trgu kralja Tomislava. Učenici područnih škola aktivno su se uključili crtajući po pločniku u svom mjestu.

U srijedu, 9. listopada učenici su nazočili besplatnoj projekciji filma „Gru i Malci, neustrašivi špijuni“ u Kinu Korner.

Učenici Područne škole Šag  sudjelovali su na kreativnoj radionici „Gipsići“ na kojoj su izrađivali magnete od gipsa a koja je za njih organizirana u četvrtak, 10. listopada.

Učenici su rado i aktivno sudjelovala u navedenim aktivnostima te je tako i ove godine ostvarena uspješna suradnja Škole i DND-a Grada Valpovo.

Učiteljica Sanja Košutić