Obilježavanje Dana pješaka i Dana pješačenja u Područnoj školi Šag

Pješačenje je jedna od najjednostavnijih i najzdravijih fizičkih aktivnosti koja pozitivno utječe na naše tjelesno i mentalno zdravlje. Kretanjem pješice potičemo cirkulaciju, jačamo srce i poboljšavamo raspoloženje smanjujući pritom stres. Ove smo godine odlučili obilježiti Dan pješaka 5. listopada i Dan pješačenja 15. listopada kako bismo osvijestili važnost ove aktivnosti.
Zajedno s našim učenicima iz PŠ Šag, aktivno smo se uključili u obilježavanje ovih dana. Tijekom aktivnosti brojili smo korake od kuće do škole, a zatim smo nastavili pješačiti kroz naše selo. Na taj način, ne samo da smo se kretali, već smo i razvijali svijest o važnosti aktivnog načina života.

Osim brojanja koraka, naši učenici su svoje rezultate prikazali piktogramom. Ovaj kreativni pristup pomogao je svima nama da vizualiziramo naše aktivnosti i potaknemo razgovor o važnosti pješačenja. Kroz ovaj proces, objasnili smo kako pravilno interpretirati podatke i kako možemo motivirati našu zajednicu da više pješači.

Dok smo se zabavljali, naši učenici su također naučili mnogo o zdravim navikama i timskom radu. Ova iskustva ne samo da su pridonijela njihovom fizičkom zdravlju, već su i ojačala socijalne veze među njima. Kroz igru i kreativnost, pokazali smo koliko pješačenje može biti zabavno.

Pješačenje se pokazalo kao odlična aktivnost koja potiče zajedništvo i timski duh. Na taj način, ne samo da smo obilježili važne dane, već smo osvježili i svoja tijela i umove. Ove aktivnosti služe kao primjer kako jednostavne stvari mogu imati velik utjecaj na naše zdravlje i dobrobit.

Na kraju, važno je napomenuti da je pješačenje dostupno svima i može se prilagoditi svakoj dobi i fizičkoj spremnosti. Nadamo se da će i drugi učenici i članovi zajednice slijediti naš primjer i učiniti pješačenje dijelom svoje svakodnevne rutine.

Učimo i rastemo zajedno, korak po korak!

Učiteljica Jelena Čolaković