Županijsko natjecanje u krosu 2024.

Dana 16. listopada 2024., održano je Županijsko natjecanje u krosu u Osijeku, na prekrasnom šetalištu uz Dravu ispred veslačkog kluba Iktus. Naša škola sudjelovala je u dvije kategorije – djevojke i dječaci 7. i 8. razreda.

Djevojke 7. i 8. razreda natjecale su se u utrci na 1000 metara. Iako su dale svoj maksimum i pokazale iznimnu borbenost, na kraju su osvojile četvrto mjesto. Prve tri pozicije zauzele su ŠSD Goran iz Osnovne škole Josipa Kozarca, treće mjesto pripalo je ŠSD Mladost Osijek iz Osnovne škole Vladimira Becića, dok je na prvom mjestu bila ekipa ŠSD Krežma iz Osnovne škole Franje Krežme. Naša ekipu su činile Dunja Stanić, Tena Stanković i Tia Tivanovac, zaslužila je sve pohvale. Nažalost, Laura Cvenić zbog ozljede nije mogla nastupiti, ali je bodrila svoje kolegice.

U kategoriji dječaka 7. i 8. razreda, naši trkači su se natjecali na stazi od 1200 metara. Pokazali su hrabrost i upornost te osvojili peto mjesto. Ispred njih su se plasirale ekipe ŠSD Desetica iz Osnovne škole Augusta Šenoe, ŠSD Goran iz Osnovne škole Josipa Kozarca, ŠSD Retfala iz Osnovne škole Retfala i ŠSD Iskrica iz Osnovne škole Ivana Filipovića. Za našu školu trčali su Ivan Babić, Petar Šimić, Niko Maltar i Jakov Palijan, koji su se borili do samog kraja.

Prve dvije ekipe iz obje kategorije osigurale su plasman na Državno natjecanje, koje će se održati 25. i 26. studenog 2024. u Poreču. Naše učenice i učenici, iako nisu izborili plasman na državno natjecanje, ponosno su predstavili školu i pokazali velik sportski duh.

Čestitke svim sudionicima i njihovom voditelju, profesoru Marku Skelcu.

Nadamo se još boljim rezultatima na budućim natjecanjima!