Gostovanje predstave “Debela” u Centru kulture

U dvorani Centra kulture Matija Petar Katančić održana je predstava za mlade pod naslovom Debela koju su po vodstvom učiteljica pogledali stariji učenici iz Valpova i Ladimirevaca.

U ponedjeljak, 29. travnja u 12 sati i 30 minuta učenici od petog do osmog razreda OŠ M. P. Katančića imali su priliku uživati u gostovanju Kazališta Mala scena iz Zagreba s predstavom nastalom prema romanu Silvije Šesto Stipaničić koja se bavi problemima tipičnog tinejdžera.  Roman Debela je inače na popisu lektire za osmi razred, a nakon ovakve multimedijske poveznice ne sumnjamo da će se povećati broj čitatelja. Glumačku je postavu predvodila Lana Gojak, poznata nam iz serije Ne daj se, Nina! Osim nje nastupili su i oduševili našu mladu publiku  Maja Katić, Luka Juričić i Igor Kovač, koji je osim glumom učenike zadivio savršenim izgovorom njemačkog jezika. Predstava je ponudila uvid u uzbudljivu godinu petnaestogodišnje  djevojčice Lade koju muče ljubavni problemi, manjak samopouzdanja, problemi s kilogramima i roditelji.  Učenici su kroz medij koji im nije često na raspolaganju, za razliku  od računala i TV-a, ostvarili vezu s njima sličnim likovima, postali su aktivni promatrači i ostvarena je osim zabavljačke i edukativna uloga kazališta.

S obzirom na to da u blizini nemamo kazalište za mlade vrlo je značajno to što je školi dopušteno korištenje Centra kulture kako bismo odgojili naše učenike kao kulturne i odgovorne građane svijeta. Za malu je sredinu hvale vrijedno širenje vidika i ovim putem.