Novosti iz glazbenih odjela

Donosimo vam nekoliko novosti iz glazbenih odjela naše škole.

MASKIRANI GLAZBENICI

Vrlo interesantan koncert održao se u petak, 21. veljače u Vijećnici u Belišću. Naime, klavirski odjel glazbene škole ponovno je ove godine  organizirao “Koncert pod maskama“, ovoga puta zajedno sa kolegama gitaristima. Bilo je jako zabavno slušati princeze, gusare, mladenke, cvjetiće, Drakule, pingvine, Indijanke… kako muziciraju. Naravno, to je rezultiralo krasnim odazivom publike koja je ispunila Gradsku vijećnicu. Veselimo se takvim događanjima!

PRVI REZULTATI NATJECANJA

U subotu, 22. veljače u Novom Marofu je održano međuškolsko natjecanje mladih glazbenika. Glazbena škola Valpovo imala je svoja dva predstavnika na tom natjecanju koji su u najljepšem svjetlu predstavila svoju školu. Naime, Iskra Matijanić je na violini u 3.kategoriji (5. i 6. razredi) osvojila vrlo visoku 2. nagradu sa svojom nastavnicom Silvijom Hrženjak. Ana Topalović je na klaviru u 1. kategoriji (1. i 2. razredi) osvojila 1. nagradu sa svojom nastavnicom Stelom Maletić. Na ovim krasnim rezultatima im čestitamo!

ZAPOČEO GLAZBENI TJEDAN

U ponedjeljak, 24. veljače započeo je Glazbeni tjedan kojim obilježavamo 10. godišnjicu od osnutka glazbene škole. Iste večeri održana su dva koncerta: u Belišću u prepunoj vijećnici predstavili su se polaznici glazbene igraonice i učenici drugih odjela koji su svojim lijepim muziciranjem pružili krasan glazbeni doživljaj svojoj publici. Nakon uvodne riječi ravnatelja  Osnovne škole Dalibora  Košutića  dobrodošlicu je poželjela  zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković . Nakon tog koncerta, nastavilo se muzicirati u Valpovu u kapelici Dvorca koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Sudeći po ovim koncertima, bit će to za Glazbenu školu prekrasan tjedan!