Glazbeni odjeli proslavili svoju desetu godišnjicu

Donosimo vam i drugi dio pregleda događanja koja su upriličena u sklopu proslave desete godišnjice naših glazbenih odjela.

IZNIMNO POSJEĆEN  „KONCERT NASTAVNIKA“

U srijedu  26. veljače je, nakon predivnog četvrtog po redu koncerta učenika Glazbenog tjedna, održan „Koncert nastavnika“. Takav prijedlog voditeljice bio je škole odlično prihvaćen među kolegama koji su se rado uključili u ovaj događaj i pridonijeli tome da to postane nezaboravan događaj. Učenici i njihovi roditelji, kolege i prijatelji nagurali su se u prepunu kapelicu i uživali u nesvakidašnjem događaju. Iz redova nastupajućih nastavnika doznajemo da ih je sve skupa izrazito ganula lijepa atmosfera u kapelici, puna podrške te potom njihovo zajedničko muziciranje. Ovaj koncert zasigurno je pokazatelj da ovakve događaje treba pretvoriti u tradiciju.

ČETVRTAK S ČAK DVA PREKRASNA KONCERTA

U četvrtak, 27. veljače Glazbenu su školu posjetile prijateljske škole i podarile im predivan koncert za njihov deseti rođendan! Gostujuće škole iz Belog Manastira, Donjeg Miholjca, Đakova, Osijeka, Slatine, Slavonskog Broda, Vukovara, Požege i Zagreba prezentirale su djelić svoga rada na najbolji mogući način: bilo je divno čuti učenike koji su spremni za predstojeća natjecanja, te instrumente kojih još nema u našoj školi (harmonika, violončelo, truba…). Ovakva druženja iznimno su korisna kako učenicima tako i kolegama nastavnicima za razmjenu dojmova i iskustava.

Nakon koncerta gostujućih škola prostor kapelice ispunio je zvuk mandolina iz Glazbene škole iz Splita. Cjelovečernji koncert bio je poklon našoj školi jer u kvartetu svira Davor Krkljuš, nekadašnji polaznik glazbene škole iz Valpova. Koncert iznimne kvalitete bio je prekrasan doživljaj ne samo za našu školu nego i cijeli naš grad u najprikladnijem mogućem prostoru za mandolinu – Dvorcu Normann Prandau.

VRHUNAC GLAZBENOG SLAVLJA

U petak, 28. veljače održala se Svečana akademija proslave 10. obljetnice osnutka Glazbene škole u Valpovu. Centar kulture Katančić bio je ispunjen sadašnjim polaznicima škole, njihovim roditeljima, ali i bivšim polaznicima koji su bili pozvani na ovaj jubilej. Koncert su posjetili i bivši ravnatelji osnovne škole Valpovo, kao i bivši gradonačelnici Valpova i Belišća koji su doprinijeli razvoju Glazbene škole za što su im uručene zahvalnice. Koncert je bio sazdan od nastupa najboljih učenika škole koji su na raznim natjecanjima osvajali nagrade i nastupa bivših učenika koji su nastavili svoje glazbeno obrazovanje, a sve su zaokružili nastupi pjevačkog zbora Glazbene škole i tamburaškog orkestra. Bio je to glazbeni događaj iznimno visoke kvalitete, i iako je nešto duže trajao, nagrađen je dugotrajnim i jakim pljeskom posjetitelja koji su zasigurno uživali. Zahvalnice za doprinos razvoju glazbene škole dobili su i sadašnji, ali i bivši djelatnici škole. Koncert su nastupom završili djelatnici škole koji su uz zbor izveli „Odu radosti“, a nakon njih zboru su se pridružili i njegovi bivši članovi te zajedno otpjevali „Hvala za sve note“. Ovaj glazbeni tjedan zasigurno je najraznolikiji sadržajem do sada, najposjećeniji i najuspješniji što je najbolji poklon školi za njezin deseti rođendan!