Zdrav život i održivi razvoj

Dana 2. listopada 2015.godine u sklopu 18. osječkog jesenskog sajma i nacionalne manifestacije Dani meda Hrvatske, deseti je put održana manifestacija „Mladi i med“ na trgu Ante Starčevića u Osijeku u organizaciji Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Osijek.
Ovom se velikom događanju pridružila i naša škola. Učenici 8.a razreda, Ivan Cvenić, Dejan Čanadžija, Matej Torjanac i Leo Vonić, sjajno su predstavljali našu školu i učeničku zadrugu „Karašica“ uz pratnju mentora Matiju Bartolovića. Naš je štand uistinu bio poseban jer smo prikazivali proces oblikovanja košnice, uvezivanje žice u ramu i stavljanje voska kao priprema za razvoj zajednice pčela u jednoj košnici.

mladi_med_201510020927

Naravno, naš su štand krasile i ukusne teglice meda koje su rezultat truda, rad i znanja učenika i učitelja uključenih u rad školske zadruge „Karašica“. Moramo se pohvaliti kako smo uspješno prodali i nekoliko teglica meda, a sve su to popratile i kamere Slavonske televizije.
Sviđa nam se ovakav način učenja i predstavljanja rezultata našega rad i željeli bismo i sljedeće godine biti djelić ove manifestacije koja promovira zdrav život i održivi razvoj.

Matija Bartolović