Velik i svečan dan za sve učenike i učitelje Glazbene škole

Ponedjeljak, 26. listopada 2015. godine, ostat će zapamćen u povijesti Glazbene škole pri Osnovnoj školi Matije Petra Katančića kao izniman datum. Naime, toga su dana učenici Glazbene škole po prvi puta nakon jedanaest godina postojanja dobili svoj prostor za nastavu i koncerte.

Na svečanosti otvorenja nazočni su bili brojni uvaženi gosti. Nakon zahvalnih riječi ravnatelja Osnovne škole Matije Petra Katančića Valpovo Dalibora Košutića, prisutnima se obratio sam gradonačelnik doktor Dinko Burić koji nije skrivao svoje zadovoljstvo te iskoristio priliku zahvaliti svima koji su uložili ogroman trudu obnovu zgrade za potrebe Glazbene škole. Iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU na otvorenju su bili gospođa Ana Markuz i gospodin Pavo Šašlin, a ispred Osječko – baranjske županije savjetnik za kulturu gopodin Ivica Završki. Svi su oni istakli zadovoljstvo i ponos ostvarenim projektom. Nakon blagoslova župnika fra Branka Janjića, započeo je umjetnički program svečanosti.

Uz pojedinačne nastupe odabranih učenika Glazbene škole nastupio je zbor škole uz tamburaški orkestar, a svečanosti su dodatno pridonijeli i dragi gosti iz Glazbene škole Franje Kuhača iz Osijeka. Bila je to kruna prekrasne večeri koju je zaokružila voditeljica škole Tihana Ivanković zahvalivši svima koji su doprinijeli stvaranju odličnih uvjeta za rad učitelja i učenika te im čestitala riječima: „Dobili smo školu!“

Nastava dislociranog odjela u Belišću započela je s radom u novim prostorima od utorka, 27. listopada 2015.godine.