Priča o dobroti

Humanitarni koncert u organizaciji Lions kluba Valpovo – Belišće i OŠ Matije Petra Katančića Valpovo

humanitarni_koncert_201512123813

Lijepu humanu priču ispričali su članovi Lions kluba Valpovo – Belišće i Osnovna škola Matije Petra Katančića Valpovo u subotu, 12. prosinca 2016. u Centru kulture u Valpovu. Darovali su svojim sugrađanima zrno dobrote, osmijeh i nadu, pokazali velikodušnost i suosjećajnost, organiziravši dvije humanitarne akcije: Kruh za poslije i Darujmo im vodu. Kruh za poslije je unaprijed plaćeni kruh koji darujete onome tko nema novaca da ga kupi, a ostavljate ga na mjestu kupnje. Akcija Darujmo im vodu pokrenuta je za obitelj iz Šaga kojoj se nastoji olakšati svakodnevicu dostojnu čovjeka u 21. stoljeću.

Organizatori i ovim putem zahvaljuju svima koji su svojim nitima ispleli ovu priču i darovali dio sebe i svoje dobrote, a to su HKUD Valpovo 1905, Puhački orkestar DVD-a Valpovo, Mažoretkinje grada Valpova, učenici Osnovne škole Matije Petra Katančića, KUD „Šokadija“ Ivanovci, Marjančaci, Zelčin, tamburaški sastavi Čuvari noći i Ravnica.

Dobrota ponekad može biti samo riječ, a da je puno vrjednija kao djelo, pokazali su te večeri i sudionici na pozornici i brojna valpovačka publika.

Sanja Slivar, prof.