Predstavljanje Izabranih djela Matije Petra Katančića

U ponedjeljak, 21. ožujka u 11 sati, Osnovna škola Matije Petra Katančića u Valpovu  i Grad Valpovo organiziraju susret s uvaženim profesorom Stanislavom Marijanovićem koji će nam predstaviti knjigu Matija Petar Katančić, Izabrana djela.

Knjiga je izašla 2014. godine u izdanju Matice hrvatske kao dio edicije Stoljeća hrvatske književnosti, a priredio ju je sveučilišni profesor, bivši rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i ugledni osječki znanstvenik  Marijanović.  Knjiga je sveobuhvatni pregled Katančićevih pjesničkih i znanstvenih radova te iz nje možemo iščitati  kako pažljivo birani slikovni prilozi predočuju Katančićev portret, crkvu u Valpovu u kojoj je Katančić kršten i u kojoj je slavio mladu misu, Valpovo toga vremena, njegov spomenik, Radauševu medalju, kao i tekstni i izdavački materijal: naslovnice i autografe, pisma, prepjeve, posvete. Nova knjiga iz edicije Stoljeća hrvatske književnosti znanstveno je pošteno i vrhunski profesionalno napravljeno priređivačko djelo Stanislava Marijanovića, koje Matiju Petra Katančića predstavlja kao iznimnoga hrvatskoga autora (Mira Muhoberac). Valpovčani bi zasigurno rado imali ovu impozantnu knjigu u svojim bibliotekama.

Predstavljanje knjige održat će se u gradskoj vijećnici i svi su zainteresirani  pozvani poslušati tko je bio naš slavonski književnik i erudit, Matija Petar Katančić.