Jubilarni 5. Katančićev jesenski sajam

U ponedjeljak 24.listopada 2016.godine u našem je gradu održan jubilarni 5.Katančićev jesenski sajam čiju režiju i ovaj put potpisuju učenici Osnovne škole Matije Petra Katančića i područnih škola iz Narda i Šaga.

Na središnjem valpovačkom trgu učenici su uz pomoć svojih učiteljica i učitelja ukrasili štandove raznolikim jesenskim plodovima, ukusnim i mirisnim pekarskim proizvodima što su ih pripremile vrijedne ruke njihovih mama i baka, a posebice nas veseli što smo ove godine okupili sve članove obitelji koji su marljivo sudjelovali u promidžbi, organizaciji i prodaji navedenih proizvoda.

Tragom poveznice tradicije i suvremenosti obilježili smo Dan zahvalnosti za plodove zemlje.

katancicev_jesenski_sajam-20161024123940

Peti je Katančićev jesenski sajam otvorio ravnatelj Škole, profesor Dalibor Košutić, zahvalivši svim dionicima događanja. Ravnatelj je posebice pohvalio trud i nastojanje da se prodajom proizvoda i rukotvorina za simboličan dobrovoljni prilog prikupi što više novca za financiranje školovanja afričke djece, ali i za izgradnju učionice u prirodi u našem školskom dvorištu. Gradonačelnik Grada Valpova gospodin Leon Žulj također je pozdravio sudionike i sve ostale nazočne te pohvalio trud svih koji su sudjelovali u pripremi sajma koji je ove godine izložen na 16 štandova.

Velečasni Zvonko Mrak posvetio je plodove jeseni i pekarske proizvode prigodnom molitvom.

“Gastro patrola” predvođena učiteljem Vedranom Slunjskim je najboljim štandom proglasila onaj koji su uredili učenici 5.a i 5.c razreda, a nagrada za najkreativniji pekarski proizvod uručena je učenici Anji Katušić iz 6.d razreda.

Predivan sunčan listopadski dan i jubilarni 5.Katančićev jesenski sajam našim su brojnim sugrađanima bili najljepša pozivnica za ugodno druženje, kušanje raznih slastica((slatkih i slanih),a svojim dobrovoljnim prilozima i riječima pohvale podarili su nam motivaciju za sljedeći Sajam koji s nestrpljenjem iščekujemo.

Novinari 5.a