Nove nagrade za naše glazbene odjele

Protekla tri dana ponovno su bila uzbudljiva u našim glazbenim odjelima. Kako smo već ranije najavljivali, naši učenici i dalje marljivo rade i odlaze sa svojim nastavnicima na natjecanja pokazati svoje znanje i odmjeriti snage i s drugim natjecateljima. Djecu takva natjecanja motiviraju i nagrađuju.

Ana Topalović i Lana Maltar sa nastavnicom Stelom Maletić predstavljale su našu školu na međunarodnom natjecanju klavira “Primavera” u Bijeljini. Ana je osvojila visoku prvu nagradu, a Lana vrlo visoku drugu, nedostajalo joj je svega 0,33 boda za prvu. U konkurenciji brojnih škola (Beograd, Sarajevo, Tuzla, Niš…) ponovno smo iskočili u vrhu što nas iznimno veseli.

Na međunarodnom natjecanju puhača “Woodwind&Brass” u Varaždinu imale smo tri predstavnice na flautama. Naša najmlađa ovogodišnja natjecateljica Leona Škrinjar tek sedmi mjesec uči flautu, a već se okušala na natjecanju i osvojila vrlo visokih 93,67 bodova i drugu nagradu! Kakav će to tek biti daljnji poticaj za Leonu, možemo zamisliti! Rea Perak je također krasnim nastupom u svojoj kategoriji osvojila drugu nagradu, a Lucija Šimić, u već vrlo ozbiljnoj kategoriji, visoku treću nagradu. Sve ih je za natjecanje pripremila nastavnica Matea Bušetinčan. Vrijednim nastavnicama od srca čestitamo na njihovom trudu i znanju!

Ponosni i itekako zadovoljni novim uspjesima veselimo se novim natjecanjima u travnju i svibnju. Iako natjecanja nisu cilj glazbenog obrazovanja, ona svakako djeluju na intenzivan razvoj učenika i poticaj svim ostalim polaznicima glazbene škole.

Sudeći po broju nagrada, možemo već sada reći da će ova školska godina biti za pamćenje!

Tihana Ivanković