Iznimno glazbeno događanje

Dana 5. travnja 2017. godine u Valpovu je održana 4. državna smotra saksofonista osnovnih i srednjih glazbenih škola Hrvatske u organizaciji Osnovne škole Matije Petra Katančića Valpovo i područnih glazbenih odjela pri našoj osnovnoj školi.

Organizacijsko povjerenstvo ovoga značajnoga glazbenoga događanja činili su ravnatelj, Dalibor Košutić i voditeljica glazbene škole, Tihana Ivanković.

Važnost su događanja i ove godine prepoznali i podržali vjerni pokrovitelji, Županija Osječko-baranjska, grad Valpovo i Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga te PBZ – podružnica Valpovo.

Sudionici 4. smotre saksofonista su glazbene škole iz Belog Manastira, Bjelovara, Čakovca, Osijeka, Samobora, Slatine, Požege i Valpova/Belišća, iz čak šest hrvatskih županija.

U kapelici dvorca Normann Prandau okupljene je pozdravio i zaželio dobrodošlicu ravnatelj, Dalibor Košutić, a sudionicima se obratio i gradonačelnik Valpova, gospodin Leon Žulj koji je i otvorio smotru.

Daroviti i talentirani učenici su se natjecali u tri kategorije, a našu školu predstavljali su Oleg Radolić i Tomislav Slačanac, učenici Denisa Ravlića dok je klavirsku pratnju korepetirao profesor Branimir Pepić. Na kraju smotre sve nazočne je oduševio Trio GIG, komorni ansambl u sastavu Gordan Tudor (sopran saksofon), Ivan Batoš (klavir), i Goran Jurković (tenor saksofon) koji su na kraju smotre upriličili svim sudionicima izvrstan koncert.

Završni je dio ovoga iznimnoga glazbenoga događanja bio stručni skup učitelja saksofona na državnoj razini koji su sudionici ocijenili najvišom ocjenom glede stručnosti, razmjene iskustava i izvrsne organizacije.

Četvrta smotra saksofonista još je jednom pokazala kako je glazbena škola nezaobilazan i važan čimbenik kulturnoga života Valpova i Belišća, a državna je razina ovoga glazbenoga događanja potvrdila iznimnu kvalitetu i organizaciju koju prepoznaju glazbeni stručnjaci diljem Hrvatske.

Mirta Mihaljević