Tjedan ispunjen aktivnostima trećih razreda!

Učenici razrednih odjela 3.a, 3.c i 3.d Matične škole i njihove učiteljice Jadranka Špiranović, Marica Galičić i Vesna Ausman imali su, uz redovnu nastavu, tjedan ispunjen različitim aktivnostima.

U ponedjeljak 3. travnja sudjelovali su u Memorijalnoj utrci Život za Život u znak sjećanja na akciju naših branitelja u Baranji. U konkurenciji djevojčica trećih razreda učenica 3.a Lorna Budai je na cilj došla prva, dok je u konkurenciji dječaka Matej Setnik, učenik 3.d, bio treći.

U srijedu 5. travnja 3.a je sudjelovao u uskrsnoj radionici koju je organiziralo DND Valpovo. Uz pomoć volonterki Danijele Hemetek i Monike Kubat savladali su tehniku izrade uskrsnih zečića. Uz kreativan rad, učenici su se i dobro zabavili te izrazili želju za ponovnim druženjem s volonterkama.

U srijedu 6. travnja povodom Međunarodnoga dana dječje knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici Valpovo ugostili su poznatu spisateljicu Sanju Pilić i učenike trećih razreda. Sanja Pilić predstavila je svoja djela, pričala zanimljivosti o svom životu, odgovarala na mnoga pitanja učenika i na kraju je potpisivala knjige koje su učenici donijeli. Svi smo bili oduševljeni što smo upoznali omiljenu književnicu koja je ujedno vrlo zanimljiva i draga osoba.

Na kraju ovoga iznimno zanimljivoga i događajima ispunjenoga tjedna ostala je još jedna aktivnost. U petak 7. travnja, uz pratnju ravnatelja Dalibora Košutića i učiteljice Jadranke Špiranović, učenici 3.a posjetili su Vodocrpilište Jarčevac. Ljubazni su djelatnici detaljno objasnili način crpljenja vode iz arteških bunara do naših slavina. Učenici su postavljali pitanja, kušali vodu na samom izvoru i na kraju su ih domaćini ponudili pripremljenom zakuskom.

Treći razredi su vrijedni i znatiželjni te uskoro očekujte zanimljive vijesti od nas!

Jadranka Špiranović