Rukometaši obranili prošlogodišnji naslov prvaka

Naši mladi rukometaši 5. i 6. razreda i ove godine su se plasirali na državno prvenstvo koje je bilo od 1. do 3. lipnja u Vinkovcima. Ukupno je sudjelovalo četiri ekipe: osnovna škola Ludbreg, osnovna škola braće Radića iz Kloštar Ivanića i osnovna škola don Lovre Katića iz Solina i mi. Prvu utakmicu smo igrali protiv osnovne škole Ludbreg, pobijedili smo 16:8, druga i finalna utakmica je bila protiv Kloštar Ivanića, također pobjeda 19:13. Od početka obje utakmice nije bilo dvojbe da smo bolja ekipa, i samo je bilo pitanje sa kojom gol razlikom će utakmice završiti. Konačan poredak ekipa: 1. mjesto, osnovna škola Matije Petra Katančića iz Valpova, 2. mjesto, osnovna škola braće Radića iz Kloštar Ivanića, 3.mjesto, osnovna škola don Lovre Katića iz Solina i 4.mjesto osnovna škola Ludbreg iz Ludbrega.

Ovo je veliki uspjeh i priznanje za Valpovački rukomet i rukometaše, tim više što je zlatna medalja osvojena drugu godinu zaredom. Kako doznajemo od poznatog valpovačkog rukometnog trenera i nastavnika u mirovini sa preko 40 godina radnog staža u osnovnoj školi u Valpovu Miroslava Birovljevića koji kaže: “nijednoj ekipi nikad nije uspjelo dva puta zaredom osvojiti školsko državno prvenstvo u rukometu”, koliko se on sjeća u svom dugom radnom vijeku. Zahvaljujemo se treneru Alenku Bajeru, koji ovu ekipu trenira i vodi njihovih vrtićkih dana, te ulaže puno truda i znanja u njihov napredak. Čestitke i momcima na njihovom trudu, radu i borbenosti koju su pokazali na terenu. Iduće godine očekujemo puno bolji rezultat i od starije ekipe koje igra i nastupa za 7. i 8. razrede, tim više što će dobit pojačanje od ove ekipe mladića.

Zadnji dan natjecanja posjetili smo prvo memorijalni muzej Domovinskoga rata smješten u prostorima vojarne 204. vukovarske brigade. Kroz muzej su nas provele stručne vojne osobe, vidjeli smo brojna vojna vozila i oružje. Nakon muzeja posjetili smo Spomen-dom “Ovčara” i Vukovarsku bolnicu, dio koji je pretvoren u muzej. U podrumskim prostorijama bolnice vjerno je rekonstruiran život nekoliko stotina ranjenika i bolničkog osoblja tijekom višemjesečne opsade grada (25. kolovoza – 18. studenog 1991.).

Marko Skelac