Tjedan pun aktivnosti u OŠ M. P. Katančića, Valpovo!

U srijedu, 6. prosinca 2017. godine, našom je školom prošetao sveti Nikola i darivao sve naše učenike. Svake je godine dolazak sv. Nikole veliko veselje i velikima i malima. Od silnog druženja, u područne škole nije stigao pa smo ga zamolili da učenike područnih škola pozdravi i dariva u Centru kulture „Matija Petar Katančić“ u Valpovu.

Nakon druženja sa sv. Nikolom, svi su učenici razredne nastave, zajedno sa svojim razrednicima, pogledali animirani film „Vrapčić Richard“ u valpovačkom „Kinu Korner“. Projekciju je valpovačkim osnovnoškolcima darivao Grad Valpovo prigodom obilježavanja „Dana grada Valpova“. Ni učenici predmetne nastave nisu ostali zakinuti za zabavu u našem kinu pa su u četvrtak, 7. prosinca 2017., i oni imali priliku pogledati projekciju dirljivog filma „Čudo“. Učenici su bili oduševljeni filmovima te se nadamo da će i u budućnosti biti sličnih aktivnosti za djecu i mlade naše škole.

Večer 7. prosinca 2017. bila je u brojnim školama u Hrvatskoj u znaku „Večeri matematike“. Riječ je o skupu interaktivnih radionica koje se održavaju već 8. put za redom, a u kojoj sudjeluju učitelji, učenici te njihovi roditelji. Radionice su pokrenute na inicijativu Hrvatskog matematičkog društva te uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja s ciljem poticanja izgradnje pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima podsjeća nas na zabavnu stranu matematike i činjenicu da je upravo matematika svuda oko nas. Druženje je upotpunjeno voćnom užinom – hranom za mozak, a svim je sudionicima uručena zahvalnica za sudjelovanje. Zahvaljujemo i učiteljima matematike i razredne nastave  te ostalim djelatnicima Škole koji su sudjelovali u organizaciji ovogodišnjeg projekta.