Rukometaši brončani na državnom prvenstvu

Od 22. do 24. travnja 2018. godine u Poreču je, u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza održana Završnica državnog prvenstva za djevojčice i dječake u konkurenciji 7. i 8. razreda. U 7 disciplina (futsal, košarka, rukomet, odbojka, stolni tenis, badminton i šah) natjecalo se 800 najuspješnijih sportašica i sportaša 7. i 8. razreda iz čitave Hrvatske.
Nakon, više nego uspješno, odrađenih kvalifikacija na općinskoj, županijskoj i prvog mjesta na međužupanijskoj razini, plasman na završnicu ostvarila je rukometna ekipa naše škole, Školskog sportskog društva “Jovalija”.
Prvog dana natjecanja po skupinama momci su ostvarili dvije pobjede nad vršnjacima iz Osnovne škole Jelkovec iz Zagreba i Osnovne škole Kamen-Šine iz Splita. U polufinalnom ranojutarnjem meču nes(p)retnim porazom od dječaka iz III. Osnovne škole Čakovec rezultatom 23:22 nisu uspjeli ostvariti sanjani ulazak u finale.
Odlučnim nastupom u borbi za 3. mjesto naši dječaci su rezultatom 30:19 deklasirali Splićane i bronca putuje u Valpovo. Ostvaren je velik uspjeh, kako za Valpovo i Osnovnu školu M.P. Katančić, tako i za našu Osječko-baranjsku županiju, budući je to jedna od dvije medalje koje su predstavnici škola naše Županije osvojili na Završnici.


Osnovnu školu M.P.Katančića na Državnom prvenstvu predstavljali su: Darjan Lazar i Frano Kuna – vratari te Ante Kuna, Matija Bajer, Karlo Kolar, Fabijan Pandurić, Roko Markota, Luka Piškorjanac, Karlo Vuksanić, Luka Grđan, Karlo Vidošić, Neo Cvenić, Filip Pepić i David Sorgho – igrači te voditeljica-nastavnica Mira Glavaš kao i trener Alenko Bajer.. Momcima svaka čast za primjerno ponašanje, odanost sportu i nadasve sjajnom nastupu.
Ponijeli su kući i u Školu lijepe uspomene. Počevši od same ceremonije otvaranja, natjecanja, druženja, novih prijateljstava, fair playa te u konačnici bronce oko vrata.