117. Plenum ravnatelja glazbenih i plesnih škola Hrvatske u Valpovu

Tijekom prošlog tjedna naša škola je bila domaćin 117. Plenumu HDGPP-a (Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga) – krovne organizacije koja okuplja glazbene i plesne škole u Hrvatskoj.
Na Plenumu smo ugostili ravnatelje i voditelje iz 45 škola iz svih krajeva lijepe naše, a među njima i one iz Poreča, Imotskog i Dubrovnika. Plenum je trajao tri dana. Sudionici su bili smješteni u hotelu Villa Valpovo.

Prvog dana, 24.04., održan je sastanak predsjedništva HDGPP-a (predsjedništvo broji šest članova). Veliko priznanje na prošlom Plenumu u Bjelovaru dobio je i naš ravnatelj Dalibor Košutić koji je jednoglasno izabran za člana predsjedništva. To je veliko priznanje za našu mladu glazbenu školu koja postoji pri OŠ tek 14 godina.

Drugog dana,25.05., Plenum je počeo u 9 sati kratkim programom u kojem su se predstavili članovi HKUD-a 1905. s koreografijom plesova valpovačkog kraja u čuvenim bizovačkim nošnjama. Svojim su nastupom oduševili prisutne goste ali i domaćine. Sudionicima Plenuma prikazan je i film kojim smo predstavili naše Valpovo, Matiju Petra Katančića čije ime Škola ponosno nosi i napose 14 godina glazbenih odjela u Valpovu i Belišću. Snimku otvaranja i film možete u sljedećem videu.

https://youtu.be/ejMSMuJW8vI

Zahtjevnu organizaciju trodnevnog skupa značajno su pomogli gradovi Valpovo i Belišće te osnivač naše Škole Osječko-baranjska županija. Pozdravne riječi i podršku našoj Školi uputili su u ime Osječko-baranjske županije zamjenik župana Goran Ivanović, zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić te zamjenica gradonačelnika Valpova Ana Brajnović.

Nakon radnog dijela Plenuma, uvažene goste upoznali smo s izvrsno uređenim glazbenim odjelom u Belišću, muzejima u Valpovu i Belišću te, naravno, dvorcem Prandau-Normann . Dobili smo brojne pohvale za organizaciju a potrudili smo se da i gosti budu adekvatno počašćeni i ugošćeni u Valpovu.

Trećeg dana, 26.04. održani su neformalni sastanci te smo goste ispratili uz želju: Dođite nam opet nekom drugom prilikom.
Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli u uspješnoj organizaciji ovog, za našu Školu velikog događaja (umjetničkom voditelju HKUD-a 1905 Dušku Topiću, kustosima muzeja Tomislavu Kuni i Mirjani Paušak, osoblju hotela Villa Valpovo te OPG-u Turalija u Veliškovcima).

Dalibor Košutić