Naša zadruga sudjelovala na županijskoj smotri

Smotra učeničkih zadruga Osječko baranjske županije održan je 3. svibnja 2018. godine. Manifestacija u organizaciji hrvatske udruge učeničkih zadruga održava se po 12. puta. Ove godine domaćin manifestacije je bio grad Osijek. Smotra je održana na Trgu Ante Starčevića na zadovoljstvo zadrugara i svih mještana grada.

Učeničkim radovima, uporabnim i ukrasnim predmetima te poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima, predstavilo se dvjestotinjak zadrugara, članova 35 zadruga. Učenička zadruga naše škole „Karašica“ natjecala se u elitnoj konkurenciji učeničkih zadruga srednjih i osnovnih škola. UZ Celestina (srednja škola Donji Miholjac) pobjednik je smotre, te će predstavljati našu županiju na državnoj smotri učeničkih zadruga.

Naša Zadruga  na smotri  prezentirala je proizvode nastale u suradnji prirode i naših vrijednih malih i velikih učenika zadrugara. Veliki broj posjetitelja na našem štandu pronašao je sok od bazge, med, med od maslačka, orasi, bosiljak nastali kod naših zadrugara iz PŠ Nard koju vodi nastavnica Biserka Medved , ukrasne košarice za cvijeće izrađene od reciklažnog papira , čaj od korijandera, čaj od koprive, već tradicionalna naša vegeta od prirodnih sastojaka nastala kod naših malih vrtlara koje vodi naša nastavnica Marijana Schneider.

Učeničku zadrugu na smotri predstavljali su učenici sekcije „Pčelari“ David Solanjski, Patrik Barić, Karlo Zorić, pod vodstvom nastavnika Matije Bartolovića.