Rukometaši opet prvaci

I ove školske godine naša škola je nastupila na državnom natjecanju iz rukometa za 5. i 6. razrede u konkurenciji mladića u Vinkovcima. Samo prvenstvo je počelo 3.06. u nedjelju, i trajalo je do 5.06.2018. Naši mladi učenici koji su ujedno članovi rukometnog kluba „Valpovka“ iz Valpova su taj vikend bili u Đurđevcu na državnom klupskom natjecanju, tako da su već malo umorni nastupili na školskom državnom natjecanju.

Prvu utakmicu smo igrali protiv osnovne škole Trilj, koju pobjeđujemo 15 – 14 i osiguravamo finale protiv osnovne škole Samobor. U teškoj i neizvjesnoj utakmici do samog kraja, u samom završetku tri sekunde prije kraja utakmice Marko Kajunić zabija gol za izjednačeni rezultat 17 – 17. Prema propozicijama natjecanja nije bilo produžetaka već su se izvodili penali gdje smo se pokazali kao puno uspješnija ekipa i dolazimo do razlike od 4 – 2 pogotka, utakmica završava službenim rezultatom 21 – 19. Posebno treba istaknuti Roka Markotu koji je bio motor pokretač naše ekipe kako razigravanjem tako i pogocima.

Bravo dečki, treću godinu zaredom našu školu činite sretnom i ponosnom osvojivši zlatnu medalju u samoj završnici natjecanja školskih sportskih društava. Čestitamo nastavnici Miri Glavaš na vodstvu ove ekipe kroz samo natjecanje. Zahvaljujemo se trenerima Matiji Fumiću i Alenku Bajeru na treniranju i uigravanju ove ekipe.


Na natjecanju su za našu školu igrali: Filip Kolar, Roko Markota, Fran Ivanković, Ivan Ružić, Marko Kajunić, Adam Tomoković, Luka Kolar, Ivan Pepić, Luka Jeger, Borna Kovač, Šimun Pandurić, Matija Kos i Grgur Bosnić. Voditelj ekipe: Mira Glavaš.