Literarno, dramsko i novinarsko stvaralaštvo u našoj školi

Međuopćinska razina ”LiDraNo 2019.” za osnovne škole održana je u našoj Školi 30. siječnja (srijeda) 2019. godine, a organizirana je prema odredbama Ministarstva znanosti i obrazovanja RH te Agencije za odgoj i obrazovanje.
Smotra je protekla u ugodnom ozračju, organizacija je pohvaljena od strane sudionika i svi su vrlo zadovoljni provedbom i rezultatima – i sudionici i organizatori. Na smotri je sudjelovalo 72 učenika i 37 voditelja/mentora iz sljedećih 13 škola:
OŠ Ivana Kukuljevića, Belišće
OŠ Bratoljuba Klaića, Bizovac
OŠ „August Harambašić“, Donji Miholjac
OŠ Vladimira Nazora, Feričanci
OŠ I. B. Slovaka, Jelisavac
OŠ Ivane Brlić Mažuranić, Koška
OŠ „Maija Gubec“, Magadenovac
OŠ Dore Pejačević, Našice
OŠ kralja Tomislava, Našice
OŠ „Hrvatski sokol“, Podgajci Podravski
OŠ Hinka Juhna, Podgorač
OŠ Ante Starčevića, Viljevo
OŠ Matije Petra Katančića, Valpovo
Prosudbene su komisije nakon svojih prosudba upriličile razgovor sa sudionicima i nije bilo nikakvih primjedbi.
Na Županijsku razinu smotre „LiDraNo 2019.“ koja će se održati u OŠ Franje Krežme u Osijeku 22. veljače 2019. godine predloženo je deset literarnih radova, sedam samostalnih novinarskih te tri dramsko – scenska skupna i tri dramsko – scenska pojedinačna nastupa.
Našu će školu na Županijskoj smotri predstavljati sa svojim literarnim radom Lara Kuna, učenica 7. razreda, kojoj je mentorica prof. Mirta Mihaljević te dramska skupina u sastavu: Iva Sobodić, Katarina Miličević, Nera Markota, Nika Žulj, Iva Sudarić, Josipa Krišković, Iva Šimun, Marija Martinčić i Nora Pastulović s dramsko – scenskom igrom Vatrometna kakao šnita čije su autorice njihove voditeljice prof. Ivana Kuna i prof. Sanja Slivar.

Darija Jančikić, prof.