Sportaši i u novoj godini uspješni

Učenici naše škole nastavili su nizati uspjehe i u novoj godini.

Županijsko natjecanje u gimnastici 29.01.2019., Osijek

Kako na području Valpovštine nije prijavljena niti jedna druga škola za natjecanje u gimnastici, naši su dečki i djevojke direktno nastupili na Županijskom natjecanju osnovnih škola u Osijeku.

Za ekipu dječaka su nastupili : Marko Bošnjak, Karlo Ružman, Sven Perak i Luka Mihaljević.
Ekipu djevojaka su predstavljale učenice: Ana Bošnjak, Anja Cvenić, Leonarda Mađarić, Katarina Miličević i Lorna Budai.

Ekipu djevojčica je vodila vanjska suradnica, prof. Ana Birovljević. Obje su se ekipe plasirale na državno natjecanje koje će biti održano 21. 02. 2019. u Osijeku.

Županijsko natjecanje u futsalu za djevojčice, 31.01. 2019., Darda

Bilo je ovo natjecanje za koje su se naše djevojke izborile 05.12.2018. u Ladimirevcima gdje su bile prve u konkurenciji šest ekipa. U finalu su pobijedile ekipu Belišća i tako ostvarile nastup na županijskom natjecanju u Dardi. Malo nesreće s izvlačenjem, gdje smo dobili jaku ekipu iz Osijeka, i malo nespretnosti u našoj igri rezultiralo je petim mjestom na kraju natjecanja.

Djevojkama čestitke na borbenosti i zalaganju u sportu koji inače ne treniraju, nego su kroz nastavu TZK usvojile određena znanja i vještine nogometa.

Za ekipu su škole nastupile: Dorotea Ament, Sara Jovinac, Matilda Jambrović , Kasija Plečko, Lucija Mrkić, Petra Vinogradac, Tia Vukadin, Nensi Perošević, Rea Perak, Lara Kuna, Ingrid Buschbacher, Josipa Krišković.

Županijsko  natjecanje u futsalu za dječake (7. i 8. razred), 05.02.2018.,  Osijek

I opet nam sreća s izvlačenjem grupa nije bila naklonjena. Izvukli smo u grupi jaku ekipu Đakova (izgubili 4:3) koja je na kraju turnira uvjerljivo bila najbolja. Naši momci su igrali za treće mjesto, ali su umor i razočarenje bili preveliki da bi se pobijedilo odličnu ekipu iz Magadenovca.

Za našu su školu igrali: Noa Petrović (cap. ), Dino Grđan, Marko Sabo, Bepo Katunarić, Lovro Pelivanović, Roko Markota, Danijel Novak, Sven Sopić, Tomislav Mađarević, Domagoj Kučinac.

Općinsko natjecanje u odbojci za djevojčice (7. i 8. razred), 07.02.2019.,  Bizovac

Samo su se tri ekipe prijavile na ovo natjecanje u organizaciji OŠ Bizovac. Pored domaćina i naše škole sudjelovale su i djevojke iz OŠ Belišće. Iako su pokazale izvrsnu igru i zalaganje, naše učenice su izgubile obje utakmice te su zauzele treće mjesto. Prolazak na županijsko natjecanje je ostvarila OŠ Belišće kojoj želimo puno sreće.

Za našu su školu nastupile: Dorotea Ament, Sara Jovinac, Matilda Jambrović , Kasija Plečko, Lucija Mrkić, Petra Vinogradac, Tia Vukadin, Lara Kuna, Josipa Krišković. Nea Pohižek, Lara Palčok, Nera Novoselić.

 Županijsko natjecanje u odbojci za dječake (7. i 8. razred), 08.02.2019., Osijek

Samo tri dana poslije turnira u futsalu naša se odbojkaška ekipa dječaka po prvi puta pojavila na županijskom natjecanju. Sreća izvlačenja ovaj puta nam se nasmiješila. Na natjecanju je bilo šest ekipa, a mi smo bili u grupi s ekipom OŠ iz Bilja i OŠ Becić iz Osijeka. Nervozno i uplašeno naši su dječaci odigrali protiv OŠ Bilje te izgubili 2:1 u setovima. Tada su utakmicu odigrale druge dvije ekipe u skupini i OŠ iz Osijeka je bila bolja s 2:0 u setovima.

Da bi otišli na državno prvenstvo, naši dječaci trebali su pobijediti s 2:0 u setovima  i to su i učinili. U vrhunskoj predstavi s predivnim poenima nadigrali su ekipu iz OŠ Becić te se po prvi puta u povijesti  naše škole plasirali na Državno prvenstvo osnovnih škola u odbojci za dječake. U finalnoj su utakmici naši dečki, vidno iscrpljeni i emocionalno ispražnjeni, izgubili od OŠ Retfala, ali kao drugoplasirana ekipa putuju 25.03. – 27.03. u Poreč na Državno prvenstvo.

Za našu školu igrali su: Matej Vicić, Mislav Sušić, Luka Vidošić, Mateo Mađarević, Mislav Čolaković, Bepo Katunarić, Karlo Tivanovac, Tomislav Mađarević, Michael Kovačić, Dario Ament. Ekipu je vodila vanjska suradnica, trenerica Monika Matković.

Sretno dečki!!!

Županijsko natjecanje u rukometu za dječake (7. i 8. razred), 13.02.2019., Našice

Bilo je ovo natjecanje koje su naši dečki izborili 14.12.2018. pobjedom nad ekipom OŠ Petrijevci na općinskom natjecanju u Valpovu. Kako su nas rukometaši naviknuli posljednjih godina na odlične rezultate, ništa manje nismo očekivali ni ove godine. Pod vodstvom vanjskog suradnika, trenera Alenka Bajera, naši momci su „prošetali“ turnirom u Našicama. S tri uvjerljive pobjede ostvarili su prvo mjesto i plasirali se na državno prvenstvo u Poreču  02.05.2019. – 4.05.2019.

Za našu su školu igrali: Frano Kuna, Nikola Matoković, Ivan Bakša, Jan Ibrahimpašić, Roko Markota, Borna Kovač, Fran Ivanković, Matija Bajer, Karlo Tivanovac, Luka Tomoković, Filip Kolar, Nikola Bosiljkov.

Sretno dečki!!!

Voditelji: Marko Skelac i Boris Šimić