Obavijest učenicima br. 11./2019.

I.

Akcija skupljanja starog papira, kako smo ranije najavili, bit će održana u četvrtak, 28. ožujka 2019. godine od 11.00 do 14.00 sati u školskom dvorištu-kod sportske dvorane.

Pozivam sve učenike i njihove roditelje da se uključe u ovu akciju. Sav prihod ostat će razrednim odjelima – tko koliko skupi.

 II.

U srijedu, 3. travnja 2019. godine obilježit će se 27. obljetnica akcije hrvatskih branitelja u Baranji. Naši učenici aktivno će sudjelovati u obilježavanju obljetnice i to na sljedeći način:

  • Učenici trećih i četvrtih razreda, čiji su roditelji potpisali suglasnost, sudjelovat će u Memorijalnoj utrci „Život za život” koja se trči od belišćanskog bazena do centra Belišća. Polazak autobusa koji će ih odvesti iz školskog dvorišta naše Škole u Belišće je u 12.15 sati. Nakon utrke i osvježenja učenici će biti vraćeni autobusom u Valpovo. Pratitelji učenika za navedenu aktivnost bit će učitelji trećih i četvrtih razreda (kombinirano-dio će raditi nastavu, a dio pratiti učenike na trku) .
  • Učenici od 5. do 8. razreda, čiji su roditelji potpisali suglasnost, trčat će rutu od spomenika 107. brigade HV-a (tenk ispred zgrade Doma zdravlja Valpovo) do centra Belišća. Zbog prijave za utrku učenici moraju biti na navedenom mjestu u 12.15 sati. Nakon istrčane utrke i osvježenja na cilju u Belišću učenici će biti vraćeni autobusom u Valpovo. Pratitelji učenika za navedenu aktivnost bit će kolege Marko Skelac i Ivan Brezić.

Start obje utrke je u 13.00 sati.

  • Učenici koji sudjeluju u svečanom mimohodu do spomenika poginulim braniteljima u Baranji (2 učenika iz svih razreda predmetne nastave) iz školskog dvorišta naše Škole krenut će autobusom u 15.40 sati. Povratak je nakon prigodnog programa autobusom. Pratitelji učenika za navedenu aktivnost bit će kolege Mario Perošević i Josip Bagarić .

Pozivam i ostale djelatnike da se pridruže obilježavanju ove obljetnice odavanja počasti poginulim braniteljima koji su za slobodu domovine dali ono najveće što su imali-svoj život!

III.

U srijedu, 3. travnja 2019. godine održava se 5. smotra saksofonista osnovnih i srednjih glazbenih škola Hrvatske gdje smo mi, po peti puta, ponosni domaćini. Svečano otvaranje smotre bit će u kapelici dvorca Normann Prandau u 09.30 sati, a nakon održane smotre u 12.30 sati Papandopulo kvartet, poznati komorni sastav saksofona, održat će koncert za sve sudionike, ali i za sve zainteresirane građane. Na smotri sudjeluju škole iz trinaest gradova Hrvatske. Dan ranije, domaćini smo stručnog skupa učitelja saksofona na državnoj razini.

Pozivam sve zainteresirane na navedena događanja, posebno na koncert u Centru kulture Matija Petar Katančić u Valpovu.

 Valpovo, 26. ožujka 2019. godine

Ravnatelj:
Dalibor Košutić, prof.v.r.