Uspješno provedeno II. kolo modelarske lige u osječko-baranjskoj županiji

Dana 9. svibnja 2019. godine u Osnovnoj školi Matije Petra Katančića u Valpovu održano je II. kolo Modelarske lige – županijska razina. Pravo nastupa ostvarile su 52 najbolje plasirane ekipe, koje su zauzele prvo i drugo mjesto na klupskoj/školskoj razini. Pravo nastupa osigurale su i dvije ekipe s posebnim potrebama iz Osnovne škole Franje Tuđmana, Beli Manastir. Na natjecanje je pristupilo 46 ekipa.

Kao gosti na II. kolu Modelarske lige pozvani su članovi iz Udruge „Mi“ – Udruga osoba s invaliditetom iz Valpova i Udruge „Zvono“ – udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju iz Belišća.

Rezultati natjecanja su sljedeći:

  1. mjesto: ekipa iz Osnovne škole Dore Pejačević, Našice, koju čine Lovro Lukerić i Jakov Petrović te njihova mentorica Verica Marinović, prof.
  2. mjesto: ekipa iz Osnovne škole Tenja, koju čine Ivan Capan i Luka Bičanić i mentorica Katarina Tomić, prof.
  3. mjesto: ekipa iz Osnovne škole Tin Ujević, Osijek, koju čine Borna Pratljačić i Leo Zuber s mentorom Srećkom Ivkovićem, prof.

Plasman ekipa s posebnim potrebama:

  1. mjesto: Patrik Osmanović i Josip Kalanjoš iz Osnovne škole Franje Tuđmana, Beli Manastir (Mentor: Josip Blekić, prof.)
  2. mjesto: Nikola Mihajlović i Valentino Rabi iz Osnovne škole Franje Tuđmana, Beli Manastir (Mentorica: Ankica Vujaklija, prof.)

Organizatori natjecanja zahvaljuju se svim natjecateljima, gostima, mentorima, domaćinu natjecanja i svim djelatnicima koji su bili uključeni u provedbu istog te svima ostalima koji su na bilo koji način pomogli u provedbi projekta Modelarske lige u Osječko-baranjskoj županiji.