Glazbeni tjedan glazbene škole Valpovo – Belišće pri OŠ Matije Petra Katančića, Valpovo

Glazbeni tjedan glazbene škole Valpovo – Belišće pri OŠ Matije Petra Katančića, Valpovo održan je od 13. do 17. svibnja 2019. godine.

 

Ovogodišnji Glazbeni tjedan je započeo velikom proslavom obilježavanja 15 godina djelovanja glazbene škole pri osnovnoj školi Matije Petra Katančića, Valpovo koja se održala u velikoj dvorani Centra kulture Matija Petar Katančić u Valpovu. Za ovu posebnu prigodu bio je unajmljen koncertni klavir Piano Centra iz Zagreba. Nakon prikazivanja kraćeg edukativno-dokumentarnog filma o djelovanju glazbene škole na području gradova Valpova i Belišća, svojim programom su se predstavili ponajbolji bivši učenici naše škole Dominik Milošević, Arijan Mačak i Timon Fumić, a za kraj je sve prisutne prigodnim kraćim programom oduševio jedan od najeminentnijih hrvatskih pijanista, izvanredni profesor s Muzičke akademije u Zagrebu, Vladimir Babin.

U utorak je u Glazbenoj školi Belišće cjelodnevnim trajanjem održan 3. klavirski festival Dolce Piano za čiju je uspješnu organizaciju najzaslužnija profesorica savjetnica Tihana Ivanković. Za ovu prigodu je, zahvaljujući financijskoj podršci Grada Belišća, koncertni klavir Piano Centra iz Zagreba unajmljen i postavljen u prostor Glazbene škole Belišće, a na njemu je svoj program izvodilo 62 mlada umjetnika iz 8 glazbenih škola Slavonije i Baranje.

Ove smo godine koncert nagrađenih učenika s velikim ponosom organizirali u dvorani Glazbene škole Belišće jer je na njemu svoj program izvodilo 18 učenika naše škole koji su u proteklih nekoliko mjeseci na raznim regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima osvojili čak 27 nagrada. Zajedno s najnovije održanim međunarodnim natjecanjem u Bečeju (Srbija), ukupan broj osvojenih nagrada naših učenika u ovoj školskoj godini iznosi 35.

Preostala dva koncerta Glazbenog tjedna smo posvetili dragim i požrtvovnim roditeljima koji svesrdno podupiru rad naše škole i napredak njihove djece. Oni su se održali u četvrtak u kapelici dvorca Prandau-Normann Valpovo te dvorani Glazbene škole u Belišću, a kreiralo ih je pedesetak ostalih učenika naše škole koji su također cijele školske godine marljivo radili i napredovali. Osim solističkih točaka, publiku su posebno obradovale izvedbe novoosnovanog dječjeg zbora mlađeg uzrasta Igra te tamburaškog komornog sastava i mješovitog zbora naše škole.

Posebna zahvala za cjelokupnu podršku u organizaciji ovogodišnjeg uspješnog Glazbenog tjedna svim profesorima glazbene škole te ravnatelju Daliboru Košutiću.

Voditelj Glazbene škole Danijel Čehajić