Nastup učenice Lane Šarčević pred predsjednicom Republike Hrvatske

Lana Šarčević mlada je umjetnica na bisernici iz Habjanovaca. Polaznica je završnog razreda Glazbene škole pri osnovnoj školi Matije Petra Katančića Valpovo.
Kroz svoje osnovnoškolsko obrazovanje redovito je pohađala razna regionalna, državna i međunarodna natjecanja na kojima je osvajala prestižne nagrade.
Ove školske godine je na Regionalnom natjecanju Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga održanog u Požegi osvojila drugu nagradu, a na međunarodnom natjecanju u Bečeju (Srbija), održanom prije samo nekoliko dana, osvojila je apsolutnu prvu nagradu.
Kruna svih postignutih rezultata se dogodila kada je Lana, u subotu (1. lipnja), nastupila na svečanoj sjednici Županijske skupštine u povodu obilježavanja 26 godina Osječko-baranjske županije kao jedna od najistaknutijih umjetnica na tamburi. Među mnogobrojnim uzvanicima bila je i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.
Ondje se predstavila izvedbom prvog stavka skladbe njemačkog skladatelja Friedricha Seitz-a Studentski koncert op. 13, br.2, Allegro non troppo.
Učitelj mentor joj je Danijel Čehajić, a klavirska pratnja Branimir Pepić.