Glazbena škola održala Jesenske koncerte

Glazbeni odjeli Osnovne škole Matije Petra Katančića, Valpovo svoju su školsku koncertnu sezonu 2019./2020. započeli s pripremom i održavanjem jesenskih koncerata u Valpovu i Belišću.
U velikoj dvorani Centra kulture „Matija Petar Katančić“ u Valpovu u srijedu, 13. studenoga održan je Jesenski koncert koji je s dvjema skladbama otvorio Dječji zbor „Igra“. Učenici su se na pozornici izmjenjivali svirajući razna glazbala kako solistički tako s pratnjom ili u triju. Osobito je zanimljivo bilo poslušati najmlađe polaznike koji su upravo ovim nastupom „probili led“ nastupajući prvi put nakon samo 2 mjeseca učenja sviranja. Ne treba zaboraviti ni starije učenike koji su pokazali napredak u muziciranju i tehnici.
Jesenski koncert u Belišću održan je u dvorani Glazbene škole u četvrtak, 14. studenoga. Ovoga puta na početku programa nastupili su polaznici Glazbene igraonice. Potom je nastupio Dječji zbor „Igra“ koji je svojom izvedbom nagovijestio još jedan lijepi koncert. Učenici od prvog do šestog razreda pokazali su da možemo itekako biti ponosni i zadovoljni razinom i kvalitetom njihova muziciranja. Atmosfera na koncertu bila je vrlo motivirajuća za izvođače s obzirom na to da brojna publika nije štedjela dlanove i ovacije.
Vjerujemo da će doživljaji s koncerta biti velik poticaj našim učenicima da i dalje marljivo vježbaju i razvijaju svoju ljubav prema glazbi.
Čestitamo svim dragim učenicima, njihovim profesorima i korepetitorima. Hvala i roditeljima na ustrajnoj podršci. Samo tako dalje i uspjeh neće izostati!