Županijsko natjecanje iz košarke za mladiće 7. i 8. razreda

U Osijeku je 22. siječnja održano županijsko natjecanje iz košarke za mladiće osnovnih škola Osječko-baranjske županije. Na natjecanju je nastupilo pet ekipa: OŠ „Mladost“ Osijek, OŠ Matije Petra Katančića, Valpovo, OŠ Josipa Antuna Ćolnića Đakovo, OŠ „August Harambašić“ Donji Miholjac i OŠ Ivana Filipovića Osijek. Prvu smo utakmicu odigrali protiv OŠ Ivana Filipovića i pobijedili 36 : 31. U drugoj utakmici u skupini A, onoj protiv OŠ Josipa Antuna Ćolnića, uvjerljivo pobjeđujemo 38 : 12. Te dvije pobjede osigurale su nam prvo mjesto u skupini A i plasman u finale županijskog natjecanja protiv prvoplasirane ekipe OŠ „Mladost“ iz skupine B. Utakmica protiv ekipe Mladosti iz Osijeka bila je tvrda i neizvjesna do samog kraja i samo su nijanse odlučivale o pobjedniku. Sportska sreća htjela je da pobjednici ipak budu oni te utakmica završava 23 : 20 za OŠ „Mladost“. Osvojenim drugim mjestom osigurali smo nastup na državnom natjecanju koje bi se ove godine trebalo održati u Zadru.

Čestitke momcima na borbenosti i voditelju ekipe Borisu Šimiću što je svojim uputama i vodstvom odveo i ove godine košarkašku ekipu naše Škole na državno prvenstvo, na najvišu razinu natjecanja.

Za našu Školu nastupili su: Josip Tadić, Luka Šimić, Roko Markota, Grgur Bosnić, Marko Kajunić, Jani Vinogradac, Mladen Vicić, Vlaho Ilić, Matija Birovljević, Edi Ignjatić i Marko Bešlić. Voditelj ekipe: Boris Šimić.