Obavijest o upisima u srednju školu

Dragi osmaši i poštovani roditelji osmaša,

objavljena je ODLUKA O UPISU UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021.

Prvi važan datum je 1. 6. 2020. godine od kada započinju prijave u sustav Upisi.hr i to je zapravo početak upisnog procesa, koji završava 31. 7. 2020. dostavljanjem potrebne dokumentacije u srednju školu u koju je učenik ostvario pravo upisa.

Sustavu možete pristupiti putem sljedeće poveznice:

https://www.upisi.hr/upisi/

Prvi korak je prijava učenika u sustav Upisi.hr, putem AAI identiteta, što znači da učenici za prijavu u sustav koriste isto korisničko ime i lozinku koje koriste prilikom prijave u e-dnevnik i Teams. Prilikom prve prijave u sustav učenik će dobiti i PIN. Za sve daljnje prijave potrebni su AAI identitet i PIN.

Nakon prijave u sustav potrebno je provjeriti ispravnost osobnih podataka te eventualne pogreške javiti razredniku.

Sljedeći važan rok odnosi se samo na učenike koji se upisuju u razredne odjele za sportaše. Učenici koji su zainteresirani za upis u razredne odjele za sportaše moraju od 1. 6. 2020. do 8. 6. 2020. iskazati interes za upis u razredne odjele za sportaše u NISpuSŠ-u odnosno na web stranici Upisi.hr. Pravo prijave za upis u razredne odjele za sportaše ima kandidat koji je uvršten na rang-listu određenoga nacionalnoga sportskoga saveza.

Od 8. 6. – 26. 6. 2020. kandidati s teškoćama u razvoju prijavljuju se u županijskim upravnim odjelima te iskazuju svoj odabir s liste prioriteta redom kako bi željeli upisati obrazovne programe.

Ovim putem želimo poručiti svim učenicima i roditeljima da se u slučaju bilo kakvih poteškoća ili nedoumica mogu obratiti razrednicima te da ćemo na web stranici škole redovito objavljivati sve aktualnosti vezane uz upis učenika u srednje škole.

Ističemo da je ove godine propisana mogućnost dostave prijavnica za upis, upisnica u školu, kao i dokumenata o ispunjavanju posebnih uvjeta za upis, osobno ili elektroničkim putem.

Sva propisana dokumentacija može se uslikati ili skenirati te poslati elektroničkim putem.

Odluka je dostupna na sljedećoj poveznici:

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2020_05_62_1240.htm