Ispraćaj učenika završnih razreda

Učionica u prirodi u hladu školskoga dvorišta u četvrtak, 9. srpnja postala je mjesto svečanog ispraćaja još jedne generacije učenika osmih razreda naše Škole i šestoga razreda Glazbene škole. Okupljene učenike, njihove roditelje, obitelji i nastavnike u program su uvele voditeljice Nera Markota i Nora Pastulović najavivši pozdravne govore ravnatelja naše Škole Dalibora Košutića i valpovačkoga gradonačelnika Matka Šutala. Ravnatelj je istaknuo kako je upravo ova generacija imala priliku završiti svoje osnovnoškolsko obrazovanje u obnovljenoj školi, a zatim je učenicima poželio sreću u daljnjem školovanju naglasivši kako su im vrata naše Škole uvijek otvorena.

Nakon što se učenicima obratio i gradonačelnik Matko Šutalo, posebne čestitke upućene su učenicima koji su sve razrede prošli s odličnim uspjehom. Učenike je ravnatelj prigodno nagradio dok im je gradonačelnik darovao sezonske karte za bazen. Uslijedio je najemotivniji dio ispraćaja – govori razrednika i učenika završnih razreda te videozapisi u koje su učenici saželi svoje osnovnoškolske dane. Od svojih su se razreda emotivnim govorima oprostili razrednici Mirta Mihaljević, Ivka Bušić, Lucija Tolušić, Marina Bajamić i Hrvoje Nemec dok neki učenici tijekom svojih govora ipak nisu uspjeli suspregnuti suze.

I ovoj generaciji osmaša želimo da upišu željenu srednju školu te da im dani provedeni u osnovnoškolskim klupama ostanu u lijepome sjećanju.