Obavijest učenicima 1./2020.

Dragi učenici,

prolazi prvi tjedan vašeg povratka u školske klupe pa sam želio napisati nekoliko riječi i preporuka kako bi i nastavak pohađanja nastave prošao sigurno i bezbrižno.
Iako nisam, zbog epidemiološke situacije, osobno vas pozdravio u učionicama – pratim događanja i drago mi je vidjeti neskriveni osmjeh na vašim licima i radost povratka u učionice.
Organizacija nastave, prehrane, ulaska i izlaska u školski prostor je drugačija i molim da se svi pridržavamo zadanih mjera kako bi sve prošlo bez neželjenih situacija.

Evo još nekoliko napomena kojih se svi moramo pridržavati:
– Za vrijeme odmora učenici ostaju u učionicama kako ne bi došlo do kontakta s učenicima drugih razreda. Učitelji će s učenicima moći koristiti učionicu u prirodi i šetnju dvorištem po epidemiološkim uputama.
– Kretanje na kat i silazak u prizemlje organizirani su u jednom smjeru (nalijepili smo strelice koje jasno ukazuju na smjer kretanja).
– Učenici razredne nastave koriste sanitarni čvor na katu, a učenici predmetne nastave u prizemlju (ovo važi i za učenike 5. a i 5. c razreda).
– Izborna nastava informatike i njemačkog jezik počinje drugi tjedan za sve učenike koji su to izabrali (ili se nisu ispisali odlukom koje mora potvrditi Učiteljsko vijeće do 30. lipnja svake godine).
– Svi učenici u školu ulaze najranije 15 minuta prije početka nastave. Na ulazu su obavezni dezinficirati potplate i ruke te otići u učionicu u kojoj imaju nastavu. Borave u istoj učionici u svom razrednom odjelu čitav dan, jedino odlaze u drugu učionicu na nastavu informatike i u dvoranu na nastavu TZK.
– Učenici sa sobom u torbi od kuće trebaju ponijeti bočicu s tekućinom za piće.
– Maske su za učenike predmetne nastave obavezne prilikom dolaska u školu – prolaska kroz hodnike i u učionicama.
– Učenici razredne nastave nisu obavezni nositi maske.
– U slučaju da prije odlaska u školu netko osjeti bilo kakve simptome bolesti, grlobolju, povišenu temperaturu i slično, ne dolaze taj dan u školu. Svi su učenici dužni svaki dan mjeriti temperaturu; roditelji za učenike razredne nastave trebaju u informativku upisati datum i izmjerenu temperaturu.
– Nakon posljednjeg sata učenici odlaze kući i ne zadržavaju se u školi.
– Učenici koji u školu putuju školskim autobusom, u autobusu obvezno nose masku i uvijek sjedaju na isto mjesto.
– Molim sve razrede da se pridržavaju ulaska u školu na točno određene ulaze po razredima, a roditelje učenika prvih razreda koji dolaze po djecu u školsko dvorište (još neko vrijeme) molim da se pridržavaju pravila o distanciranju (samih roditelja i nemiješanju učenika razrednih odjela).
– Sljedeći tjedan stručna služba škole napravit će raspored izlaska razreda pod odmorima (izlazak razreda iz učionice u različito vrijeme uz obaveznu pratnju učitelja!). Bez obzira na ovaj raspored, preporuka je izlaziti kada god je moguće – bez ostvarivanja kontakata s drugim razredima.

Srdačan pozdrav svima.

Ravnatelj
Dalibor Košutić, prof.v.r.