Šesta smotra amaterskog plesa i likovnog stvaralaštva “Veseli ritam pokreta”

Mažoretkinje grada Valpova, u suradnji s Osnovnom školom Ladimirevci, a pod pokroviteljstvom Grada Valpova i Turističke zajednice Grada Valpova, već šestu godinu zaredom organiziraju Smotru amaterskog plesa i likovnog stvaralaštva “Veseli ritam pokreta” povodom obilježavanja Međunarodnog dana plesa.

Budući da smotru zbog pandemije koronavirusa nije bilo moguće održati u prvotno zamišljenom terminu i obliku, organizatori su ipak odlučili održati je – virtualno!

Mažoretkinje grada Valpova “Veseli ritam pokreta” pokrenule su s ciljem isticanja plesa kao umjetničkog izričaja i razvoja motoričkih funkcija te kondicije, kreativnosti i sklada pokreta.

“Veseli ritam pokreta” iz godine u godinu privlači sve veći broj sudionika, a protekle je godine izašao iz okvira slavonskih županija te je podignut na državnu razinu, budući da su sudionici, kao i likovni radovi, pristigli u Valpovo iz raznih dijelova Hrvatske. Bilo je više od 250 plesača i više od 350 likovnih radova. I ove se godine očekuje dobar odaziv, usprkos tome što će se smotra održati virtualno.

Smotra će se održati na sljedeći način: na internetskoj stranici https://veseliritampokreta.weebly.com/ bit će postavljene plesne video snimke i fotografije likovnih radova. Tako će na jednome mjestu biti objedinjena oba područja smotre. Kako prijave budu pristizale, uradci će biti postavljani na stranicu. Povjerenstvo će nakon isteka roka za prijave pregledati sve pristigle materijale i odlučiti o onima koji će biti nagrađeni. Rezultati će biti javno objavljeni na mrežnim stranicama http://osladimirevci.skole.hr i na već navedenoj stranici smotre.

Uz osnovne podatke o radu, kao i učenicima koji sudjeluju u plesnom dijelu, prijavitelj (mentor) potvrđuje da je prikupio Suglasnosti roditelja/zakonskog skrbnika kao dobrovoljnu privolu za korištenje ustupljenih podataka djeteta u svrhu sudjelovanja na smotri, obavijesti o rezultatima, virtualne izložbe učeničkih radova, objave u medijima i promotivne svrhe.

Rok za slanje uradaka je 8. listopada 2020. godine do 23.59 sati.

Više informacija o načinu prijave pronađite u prilogu.