13. ZIMA U TEHNICI 11. – 15. siječnja 2021.

Ova, 13. Zima u Tehnici bila je drukčija od dosadašnjih zbog pandemije koronavirusa i pravila Stožera o okupljanjima. U radionicama su mogli sudjelovati učenici iz istoga razreda i iz iste škole. Sve radionice bile su besplatne, a održavale su se od 11. do 15. siječnja 2021. godine i trajale su od 9 do 13 sati. Učenici su svoje slobodno vrijeme mogli korisno provesti upoznavajući se s čudesnim svijetom tehnike u sljedećim radionicama Centra tehničke kulture Valpovo – Belišće:

MODELARSTVO-RAKETARSTVO

Radionica koja je ove godine imala najviše polaznika i održavala se svakoga dana. Voditelji su bili Biljana Pantoš i Davor Milošević. Polaznici su na strojevima Unimat izrađivali tehničke tvorevine po svome izboru.

ROBOTIKA-ELEKTRONIKA

Voditelj radionice Marijan Antolović pokazao je polaznicima da je programiranje mBotova vrlo zanimljivo.

3D MODELIRANJE I PRINTANJE

Ovu radionicu odradili su gosti iz ZTK OBŽ Ida Đurkić i Hrvoje Kereta uz asistenciju Tomislava Kudeljnjaka. U radionici su korišteni programi 123D Design i Ultimaker Cura. Polaznici su modelirali i isprintali na 3D printeru privjesak sa svojim imenom. Neki od polaznika prijavili su se i na online edukaciju 3D modeliranja.

FOTOGRAFIJA

Fotografi su svoje radne zadatke odrađivali kod kuće. 11. siječnja 2021. Fotoklub Valpovo raspisao je natječaj na temu Robot i umjetna inteligencija. Na natječaju mogu sudjelovati svi mladi do 16 godina i fotografirati svime što može zabilježiti fotografiju (fotoaparati, mobiteli, tableti…). Sve informacije o natječaju koji je još uvijek otvoren mogu se pronaći na Facebook stranici Fotokluba Valpovo (https://www.facebook.com/FotoklubVALPOVO/).

I ova Zima u Tehnici pokazala je interes učenika (i roditelja) za radionice tehničke profilacije u Zajednici tehničke kulture Valpovo – Belišće, ali velik broj zainteresiranih nije mogao sudjelovati zbog ograničenja (isti razred).