Natjecanje Sonus u Križevcima

Nakon iznimno teške godine za sve učenike i nastavnike, klavirski odjel glazbene škole pokazao je kako se ustrajnim radom može vratiti volja i želja za radom i napretkom, kako glazba prelazi sve prepreke, kako djeca uz dobro vodstvo nastavnika uvijek uspiju dati sebe i postići puno.
Na 6. Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Sonus u Križevcima (12.-21.ožujka 2021.) sudjelovalo je četiri učenika naše škole. Većini učenika, a i nekim nastavnicima, ovo je bilo prvo natjecanje, no unatoč tome kao i činjenici da učenici godinu dana nisu imali prilike nastupati i svirati javno, svi su iznimno uspješno pred renomiranim članovima žirija pokazali svoje glazbeno umijeće.
Dorian Baban, koji je tek drugu godinu u našoj školi, natjecao se s daleko iskusnijim učenicima iz drugih škola i sa svojom nastavnicom Vesnom Rezo osvojio prvu nagradu! Time je zasigurno zaslužio titulu iznimno perspektivnog i vrijednog učenika o kojem ćemo sigurno čuti još puno lijepih vijesti.
Ina Cvetković s nastavnicom Slavicom Pandi i Viktor Perak s nastavnicom Marijom Pušić osvojili su 2. nagradu. Veliki napredak u njihovom radu te izuzetna marljivost novih mladih kolegica i na ovaj je način potvrđena.
Tin Mijatov je sa svojom nastavnicom Tihanom Ivanković također osvojio 2. nagradu nakon što je samo dva tjedna prije sudjelovao na još jednom zahtjevnom regionalnom natjecanju HDGPP-a osvojivši 2. nagradu. Veliki trud i uspjesi već stoje i iza Tina kojem svako novo natjecanje predstavlja veliki izazov.
Škola je ponosna na rad i entuzijazam klavirskog odjela koji nas svake godine iznova obogaćuje svojim uspjesima i nagradama ponosno pronoseći ime škole diljem zemlje.
Čestitke za uspješne učenike, njihove vrijedne nastavnike i ponosne roditelje!