Dani medijske pismenosti 2021.

Od 19. do 25. travnja održali su se 4. Dani medijske pismenosti u organizaciji  Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za hrvatsku te brojnih drugih partnera.

Cilj projekta je osvijestiti javnost o važnosti medijske pismenosti i osigurati što većem broju građana, posebice djece i mladih, prilike za učenje o medijima.

Naglasak je ove godine na utjecaju medija na mentalno zdravlje djece i mladih. Jednako bitne teme su bile i posvećenost aktualnom problemu dezinformacija i lažnih vijesti , utjecaju influencera te općenito razvoju vještina kritičkog sagledavanja medijskih sadržaja, kao i boljeg razumijevanja kako različiti mediji funkcioniraju.

Ove se godine knjižnica uključila u organizaciju te kreirala slikovitu prezentaciju na temu Digitalni mediji i mentalno zdravlje. Svoj sadržaj je ponudila na korištenje nastavnicima predmetne nastave uz koji su primili potreban materijal zajedno s prijedlozima radionica na samom kraju. Škola je na taj način uspješno ostvarila ciljeve promocije medijske pismenosti.

Hvala svima koji su sudjelovali i na taj način pomogli djeci i mladima u informiranju za relevantnu temu poput ove.