7. smotra amaterskog plesa i likovnih radova „VESELI RITAM POKRETA“

Mažoretkinje grada Valpova i Osnovna škola Ladimirevci i ove godine organizirale su 7. smotru amaterskog plesa i likovnih radova Veseli ritam pokreta povodom obilježavanja Međunarodnog dana plesa.

Organizatori su svjesni činjenice da pandemija COVID -19 ima značajan utjecaj na  tjelesno i mentalno zdravlje, stoga smo zadanim likovnim motivom Ples, radost, zdravlje željeli skrenuti pozornost na postojeći problem, kao i pronaći način njegova rješenja u svrhu poboljšanja zdravlja djece uopće. Zbog  pandemije COVID-19 i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo 7. “Veseli ritam pokreta” je i ove godine organiziran virtualno.

Na plesnu smotru pristiglo je 28 video zapisa zanimljivih koreografija iz odgojno-obrazovnih ustanova. Na ovogodišnji likovni natječaj pristiglo je 279 likovnih radova, od 285 učenika koje je motiviralo 40 mentora iz 30 odgojno – obrazovnih ustanova Republike Hrvatske. Prema prosudbi povjerenstva smotre izabrano je 17 najuspješnijih od kojih su neki odabrani i kao ovogodišnji vizualni identitet smotre u svrhu promotivnog tiska. Nagrade i priznanja učenicima i mentorima dostavit će se poštom, kao i zahvalnice svim mentorima smotre plesnog i likovnog dijela.

Svi pristigli likovni radovi i snimke plesnih koreografija vidljivi su na web stranici projekta „Veseli ritam pokreta“ https://veseliritampokreta2.weebly.com/,  kao i katalogu plesnih i likovnih radova koji se nalazi na web stranicama Osnovne škole Ladimirevci.

Rezultati likovnog natječaja Veseli ritam pokreta 2021.

Ljiljana Marinjak i Mirela Skelac